metalshow

Inceputul scolii e mult mai usor cu noile tatuaje Dino

– Intră în concurs şi câştigi pe loc o carte în care copilul tău e eroul principal –

Emoția provocată de începutul școlii este aceeași, fie că e vorba de primul an de grădiniță sau de alt an de școală. Începutul anului școlar aduce cu el o mulțime de griji: Oare copilul meu se va acomoda repede și bine? Oare cei de la școala vor avea grijă de el așa cum am eu acasă? Acestea sunt câteva dintre întrebările care îi trec prin minte oricărui părinte.

Potrivit sondajului online realizat de Danone la începutul lunii septembrie, în România 7 din 10 părinți resimt stresul provocat de începerea școlii de către copii, în timp ce 8 din 10 declară că pentru copilul lor noul an școlar aduce bucurie și entuziasm. Cei mai veseli par a fi copiii cu vârsta între 3-6 ani, deși tot aceștia sunt cei care au nevoie de o perioada minimă de 1-2 săptămâni până la maximum o lună pentru a se acomoda în noul mediu.*

,,Autonomia copiilor are legătură directă cu sentimentul lor de autoeficacitate. Copiii de orice vârstă au nevoie să învețe despre ei înșiși că pot. Pentru copii este important să aibă activități independente de părinți la școală sau la grădiniță. Dezvoltarea autonomiei și a responsabilității este un proces de învățare care presupune multe greșeli. Ce pot face părinții pentru a susține acest proces este să permită copiilor să încerce și să greșească, în mod repetat. Dacă facem lucrurile în locul copiilor ca să le facem mai repede, mai bine sau ca să îi ajutăm mereu, le transmitem mesajul de incompetență și neîncrederea în faptul că ei se descurcă. Cu cât copilul învață că poate și are încredere în sine, cu atât se va simți mai încrezător în situații noi, precum activitățile de la grădiniță, de la școală, făcutul temelor. Încrederea în sine este un predictor al performanței.” a declarat Bogdana Bursuc, psiholog Mind Institute, are a oferit sfaturi părinților la un eveniment susținut de Danonino în luna septembrie.

Ajută-ți copilul să treacă mai ușor de la perioada de vacanță la cea de școală: dezvoltă-i creativitatea, imaginația și contribuie la dezvoltarea abilităților lingvistice ale micuțului tău cu Danonino. Noua colecție Danonino vine cu 16 personaje cu care copiii pot crea povești ai căror protagoniști sunt chiar ei. Roboți, cavaleri, astronauți și mulți alți eroi vin sub formă de tatuaje temporare ce pot fi aplicate pe mâini și care le vor face joaca celor mici și mai interesantă. De asemenea, sticluțele de Danonino de băut sunt și ele costumate în aceleași personaje.

În timp ce copilul tău se distrează, tu ai grijă ca el să fie sănătos. ,,Pentru o dezvoltare armonioasă fizică, emoțională și cognitivă, copiii au nevoie de ingredientul principal pentru suflet – care este dragostea și afecțiunea necondiționată a părinților și de ingredientul principal pentru trup – care este alimentația sănătoasă specifică vârstei.” a adăugat pasihologul Bogdana Bursuc. 7 din 10 părinți declară că le oferă celor mici iaurt sau brânzică de vaci cu fructe cel puțin o dată pe săptămână, considerând că sunt alimente sănătoase și hrănitoare care conțin un plus de calciu și vitamina D și ajută la dezvoltarea oaselor copiilor.*

Pentru a vă ajuta și pe tine și pe copilul tău să treceți mai ușor peste tensiunea generată de începerea școlii și pentru a te încuraja să susții autonomia și dezvoltarea armonioasă a copilului tău, Danonino te invită să participi la concurs: surprinde joaca copilului tău cu tatuajele Dino sau sticluțele Danonino, încarcă filmulețul pe site-ul povesteameacudino.ro și primești automat o carte digitală personalizată, în care copilul tău este eroul principal. Concursul se desfășoară până pe 31 octombrie 2015.

Totodată, Danonino te așteaptă într-o lume fantastică: intră în aplicația ,,Aventurile lui Dino” și lasă-l pe cel mic să exploreze noua insulă a costumelor. În timp ce copilul tău se va distra și va trăi aventuri incredibile alături de Dino, tu vei putea observa cum, pas cu pas, își dezvoltă atenția, abilitatea de a citi și calcula, află despre valoarea prieteniei și devine un omuleț curajos, urmând sfaturile din poveștile lui Dino.

Și nu uita să îți duci copilul la cumpărături: aici Dino și eroii din campanie îi așteaptă cu multe surprize și cadouri.

Creează-ți și tu propria poveste cu copilul tău: oferă-i libertatea de a lua propriile alegeri și ajută-l să treacă mai ușor de la vacanță la perioada de școală. Îți vei vedea prichindelul cum crește mare și puternic, dornic să exploreze lumea și, curând, să își scrie singur povestea.

Despre produsele Danonino

Produsele Danonino – brânzica, iaurtul și iaurtul de băut, toate cu piure de fructe au un conținut semnificativ de nutrienți esențiali (proteine, calciu, vitamina D) importanți pentru creștere, fiind o alternativă la dulciurile concentrate și la băuturile cu zahăr consumate deseori ca desert sau gustare. De exemplu, Danonino brânzică conține cu 50% mai mult calciu față de aceeași cantitate de lapte, de 2 ori mai mult calciu față de brânza de vaci obișnuită și de peste 10 de ori mai multă vitamina D, comparativ cu aceeași cantitate de lapte.

* Cercetare online realizată de Danone România, în parteneriat cu Parenting ADS care a vizat 60% din site-urile dedicate părinților din România. 1.173 de părinți au răspuns la chestionarul online în perioada 7-14 septembrie 2015.

Bucuresti, 23.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *