free download 78 travel guides written by experts

Alimentatia si sanatatea copilului

Elena Pridie
Sian Moms

„O alimentatie sanatoasa, inca de la inceputul vietii, va constitui un bun inceput in viata pentru copii si va avea un impact pozitiv asupra lor in viitor, cu rezultate bune in ce priveste sanatatea pe termen scurt si pe termen lung, greutatea corporala, nevoia de tratamente medicale si randamentul in toate domeniile vietii. Din nefericire, din cauza informatiilor contradictorii din mijloacele media, omul de rand poate fi derutat si uneori ii este foarte greu sa ia o decizie in aceasta privinta”.

Iata punctul de pornire al Elenei Pridie pentru cartea sa. Pornind de la aceasta dorinta de a ajuta parintii sa ia cea mai buna decizie in privinta alimentarii copiilor lor, autoarea ofera intai, in prima parte, informatii despre alimentatia omului si despre mancarurile pe care le consuma copiii in prezent. Urmeaza apoi un capitol dedicat impactului consumului de mancare de origine animala asupra copiilor, pentru ca apoi sa fie prezentata alimentatia ideala, in viziunea autoarei, pentru copii: cea vegetariana.

Sunt oferite o seama de explicatii, prejudecati, informatii menite a ajuta persoanele interesate de aceasta alternativa de alimentatie. Urmeaza apoi date si explicatii cu privire la ce trebuie sa manance mama – in perioada sarcinii, dar si in perioada alaptarii. In sfarsit, este prezentata alimentatia vegetariana diferentiata pe grupe de varste, pentru ca oricarui parinte sa ii fie usor sa urmareasca elementele la care trebuie sa fie atent si ce alimente trebuie sa introduca in alimentatia copilului, in functie de varsta.

De real ajutor este ultima parte care cuprinde o sumedenie de retete vegetariente – retete care pot fi utilizate si de cei care mananca produse de origine animala ca alternativa sau ca o completare a mesei lor si a copiilor lor (garnituri, mese doar vegetariene etc.).

„Alimentatia si sanatatea copilului” este o carte care indeamna asadar la adoptarea unui regim de alimentatie vegetarian, un volum care poate fi utilizat ca punct de plecare pentru o schimbare in viata cititorilor, daca doresc, sau ca o carte cu informatii si retete menite a-i ajuta sa isi completeze meniul lor si al copiilor lor.

Puteti castiga aceasta carte participand la dezbaterea de pe blogul Loredanei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *