free download 78 travel guides written by experts

In cel de-al treilea trimestru, Grupul Lindab a vandut in ECE si CSI

cu 19% mai mult, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut

* Veniturile realizate prin achizitia Sipog au asigurat sase procente din totalul cresterii de 19%
* In ceea ce priveste rezultatele nete ale vanzarilor in perioada ianuarie-septembrie 2008, cresterea in regiune a fost de 16,6 % fata de perioada similara a anului 2007

In perioada iulie-septembrie 2008, Grupul Lindab a inregistrat in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente vanzari cu 19% mai mari (99,1 milioane euro) comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (83,3 milioane euro). Per ansamblu, Grupul Lindab a contabilizat in cel de-al treilea trimestru vanzari in valoare de aproximativ 288,8 milioane euro, cu 9% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (265,1 milioane euro). Profitul operational a fost de  48,7 milioane euro, cu 8% mai mare fata de cel de-al treilea trimestru al anului 2007 (45,1 milioane euro). Sectorul „Profile” a asigurat o crestere de 10% (de la 142 milioane euro la  156,4 milioane euro), pe cand sectorul „Ventilatii” a crescut cu 7% (de la 121,5 milioane euro la 130,5 milioane euro).

Raportat la primele 9 luni ale anului 2008, Grupul Lindab si-a majorat vanzarile nete (787,9 milioane euro) cu 9% fata de perioada similara a anului trecut (722,2 milioane euro). De asemenea, profitul operational a crescut cu 13%, de la 99,8 milioane euro (ianuarie-septembrie 2007) la 112,8 milioane euro (ianuarie-septembrie 2008). In ceea ce priveste regiunea ECE si CSI, Grupul Lindab a inregistrat o crestere de 16,6%, de la 199,4 milioane euro la 232,5 milioane euro.

“Suntem foarte multumiti sa anuntam in continuare rezultate foarte bune, mai ales in contextul dificil al crizei financiare internationale si al cresterilor continue ale pretului otelului. In acest moment, este foarte dificil sa previzionezi evolutia pietei in 2009, dar ne asteptam sa se resimta efectele asupra economiei si implicit asupra pietelor in care activam. Pentru a preveni insa posibilele riscuri, am implementat deja masuri de revizuire a structurii de costuri in companie. Credem ca avem o raspandire geografica favorabila si asteptam ca pietele din ECE si CSI sa performeze foarte bine si sa dea semne de maturizare si stabilitate in anii care urmeaza. Portofoliul solid de produse si reteaua de distributie foarte buna vor fi in continuare avantaje competitive foarte puternice”, a declarat David Brodetsky, CEO si Presedinte al Grupului Lindab.

„Europa Centrala si de Est reprezinta in continuare o piata cu potential de crestere si o zona atractiva din punct de vedere investitional pentru Grupul Lindab. Anul acesta, Lindab a achizitionat compania Sipog Group, cu operatiuni in Slovacia, Romania, Cehia si Ungaria. Astfel, Grupul a devenit lider de piata in Slovacia, cu acces la capacitati de productie eficiente si la o retea de distributie optimizata. In plus, prin aceasta achizitie, Lindab isi reconfirma pozitia foarte puternica in Romania si Cehia”, a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab Romania.

Pentru a afla informatii suplimentare despre evolutia Grupului Lindab in perioada ianuarie-septembrie 2008, puteti accesa //www.lindabgroup.com/ENGLISH/IR/REPORTS/Pages/default.aspx.

Bucuresti, 30.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *