free download 78 travel guides written by experts

„Frumoasa din Padurea Adormita”, in premiera pe DVD in Romania

În 1959, Disney dăruia lumii filmul animat “Frumoasa din Pădurea Adormită”, după basmul omonim de Charles Perrault. În 50 de ani, generaţii întregi i-au aflat povestea din imaginile animate create de Walt. Şi iată că acum, prin magia tehnologiilor performante folosite de Disney, putem revedea basmul care ne-a cucerit când eram de-o schioapă în condiţii tehnice fără precedent. Doamnelor şi domnilor, ediţia de platină “Frumoasa din Pădurea Adormită”, în premieră naţională pe DVD!

Vă amintiţi povestea Prinţesei Aurora? Singurul născut de viţă împărătească, Aurora primeşte la naştere, de la ursitoare, harul frumuseţii şi al bunătăţii, dar şi un blestem cumplit: vrăjitoarea cea rea îi sorteşte ca la împlinirea vârstei de 16 ani să se înţepe într-un ac şi să moară! Ursitoarele cele bune preschimbă vraja astfel încât Aurora să cadă doar într-un somn greu, din care o va trezi sărutul dragostei adevărate. Anii trec şi ursitoarele o cresc pe Aurora în pădure, departe de ochii iscoditori şi ascunzându-i că este fiică de împărat. Destinul o urmează însă pretutindeni şi, în ziua în care împlineşte fatidica vârstă de 16 ani, fata îşi cunoaşte chiar în padure ursitul, prinţul pe care îl visează adesea. Vestea ajunge însă şi la urechile vrajitoarei malefice, care îşi pune în joc toate puterile pentru a împlini ce a promis la naşterea copilei. Astfel, Aurora şi, odată cu ea, întregul regat se cufundă într-un somn adanc, iar prinţul, aflând vraja ce s-a abătut asupra iubitei sale, înfruntă, cu ajutorul ursitoarelor-prietene, primejdiile la care îl supune vrăjitoarea cea rea.

Burny Mattinson, unul din puţinii artişti animatori încă în viaţă dintre cei care au lucrat cu Walt Disney la producţia filmului, declară: “Animaţia este 75% planificare şi 25% desenat. Totul trebuie gândit cu grijă dinainte. Animatorii noştri trebuie nu doar să gândească precum nişte actori, ci şi să găsească soluţii pentru a reda interpretarea lor pe hârtie şi apoi pe ecran. Personajele noastre îşi acordă răgazul de a gândi şi de a insinua.  Li se poate citi asta în priviri.”

Iar în noua ediţie, îmbunătăţită digital, este cu atat mai captivant să urmăreşti detaliile desenului, calitatea imaginii şi claritatea sunetului, fiindcă pelicula iniţială a fost refăcută în acord cu aşteptările actuale ale publicului. În plus, imaginea a fost mărită, în premieră absolută, pentru o vizionare mai spectaculoasă, coloana muzicală originală a fost restaurată, iar sunetul Disney este mult mai clar, datorită optimizarii de la Surround la 5.1.

Ediţia specială de platină pe DVD beneficiază şi de bonusuri speciale: jocuri şi activităţi în care vom face un tur virtual captivant în Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită şi vom dansa alături de prietenii din pădure ai Prinţesei Aurora. Vom intra şi în culisele Disney pentru a descoperi cum a fost realizat acest film animat şi cum s-a creat un început alternativ, prezentat în premieră, vom asculta cântece tăiate şi noul clip muzical “Once upon a dream” interpretat de Emily Osment din “Hannah Montana” şi multe altele. O poveste nemuritoare, un film de legendă, o lume fantastică, pe care întreaga familie o va redescoperi cu încântare la fiecare vizionare. DVD-ul în ediţia de platină este disponibil, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, în toată reţeaua de distribuţie a Prooptiki România, la un preţ recomandat de 54,9 RON.

Bucuresti, 30.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *