free download 78 travel guides written by experts

Fresenius NephroCare Romania inaugureaza in Bucuresti

cel mai mare centru privat de dializa din Europa

* Capacitatea maxima a Centrului Fresenius din Str. Jiului este de 420 pacienti
* Investitia in amenajarea sediului si in echipamentele medicale este de aproximativ 1,3 milioane euro
* In Romania, exista 7.700 de pacienti care sufera de afectiuni ale rinichilor care necesita dializa, iar Fresenius NephroCare Romania trateaza la standarde europene peste 1.200 de pacienti

Fresenius NephroCare Romania, lider de piata in domeniul serviciilor private de dializa, anunta inaugurarea in Bucuresti a celui mai mare centru privat de dializa din Europa, cu o capacitate maxima de 420 de pacienti tratati prin hemodializa si dializa peritoneala. Investitia totala in amenajarea sediului si in echipamentele medicale se ridica la aproximativ 1,3 milioane euro. Centrul este dotat cu 67 de masini de dializa Fresenius si cu echipamente de distributie a fluidelor de ultima generatie, prezente pentru prima data in Romania. Pacientii sunt ingrijiti de o echipa medicala profesionista, din care fac parte 12 medici, 64 de asistenti medicali si un psiholog.

„Pentru capitala tarii era stringent un centru de mare capacitate, performant, care sa opereze la standarde europene. In prezent, Bucurestiul absoarbe 15% din totalul pacientilor hemodializati din tara si 20% dintre cei tratati prin dializa peritoneala”, a declarat Alexandru Ciolan, Director General Fresenius Medical Care Romania. „Trebuie sa tinem cont totodata de faptul ca acest centru absoarbe si pacienti din judetele invecinate: Ilfov, Dambovita, Calarasi, Arges sau Giurgiu. In prezent, 18% dintre pacientii hemodializati in noul centru din Bucuresti se deplaseaza de trei ori pe saptamana dinspre aceste zone catre Bucuresti. Estimam insa ca procentul se va optimiza  prin deschiderea in perioada 2009-2010 a unor noi centre in judetele limitrofe”.

Centrul din Str. Jiului este cel de-al doilea centru Fresenius din Bucuresti. Primul centru Fresenius „Dr. Carol Davila”, inaugurat in 2005, este totodata primul centru privat de dializa din Romania.

„Cand vorbim despre centrul „Dr. Carol Davila”, vorbim practic despre locul unde s-au pus temeliile dializei in Romania. Din anul deschiderii, 2005, si pana in prezent, ne-am concentrat indeosebi pe indeplinirea standardelor de calitate Fresenius, aceleasi la nivel mondial. Abia ulterior ne-am concentrat catre obiectivele cantitative, de tratare a unui numar cat mai mare de pacienti. Iar acest lucru nu era posibil decat printr-o noua locatie, si anume cea din Str. Jiului”, a explicat Cosmin Bordea, Director Operational Fresenius Nephrocare Romania.

In prezent, centrul de dializa Fresenius din Str. Jiului asigura tratamentul a 32% din pacientii hemodializati in Bucuresti.

La fel ca toate celelalte centre Fresenius, clinica de dializa din Str. Jiului respecta cele mai noi reglementari privind design-ul, arhitectura si fluxurile functionale, beneficiaza de un microclimat controlat (purificarea aerului si controlul umiditatii si al temperaturii) si de norme complete de protectie pentru cei 106 angajati. 10 dintre cele 67 de aparate de dializa sunt masini de ultima generatie, lansate in mai 2008 la cel mai important congres de nefrologie european – ERA/EDTA, de la Stockholm. De asemenea, este atent supervizata activitatea de respectare a normelor de mediu impuse de Grupul Fresenius in toate tarile in care activeaza.

Fresenius mai detine in prezent cinci clinici de dializa in Bucuresti, Iasi, Constanta, Oradea si Bacau, centre in care beneficiaza de tratament peste 1.200 de pacienti.

Fresenius NephroCare Romania este liderul pietei serviciilor private de dializa din Romania, cu o cota de piata de 18% din totalul pietei de servicii de dializa la finalul primului semestru al acestui an. In contextul lansarii de noi centre de dializa, Fresenius NephroCare Romania a raportat in primul semestru al anului in curs o cifra de afaceri de 26,6 milioane lei, cu 63% mai mult fata de rezultatele primului semestru al anului 2007 (16,3 milioane lei).

Bucuresti, 30.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *