Kinodiseea

In cadrul procesului de restructurare, PIC a intrat la cerere in insolventa

In contextul crizei economice generale cu care se confrunta in prezent toti jucatorii din economia romaneasca, reteaua de hipermarketuri PIC a intrat la cerere in insolventa in data de 16 noiembrie 2009.

In cadrul procesului de restructurare, echipa de management a avut ca obiectiv principal sa identifice toate oportunitatile de optimizare a afacerii, si mai ales toate sursele de venituri suplimentare pentru a asigura un cash-flow pozitiv. In urma implementarii procesului de restructurare scaderea vanzarilor a continuat, astfel crescand datoriile fata de creditori, actionariatul PIC a decis intrarea in insolventa la cerere.

“Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. PIC a luat aceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si a reducerii vanzarilor cu 30% in acest an, dar si din cauza presiunilor din partea creditorilor”, a afirmat Claudia Rusu, Directorul Marketing al companiei PIC.

De la data deschiderii procedurii insolvenţei se suspendă toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

“In prezent, echipa de management PIC face eforturi pentru a gasi cele mai bune solutii pentru reorganizare, pe baza reluarii activitatii de aprovizionare si a vanzarii partiale de active in vederea redresarii companiei.”, a mai adaugat Claudia Rusu.

Reteaua de magazine PIC numara 5 unitati in Pitesti, Craiova, Braila, Oradea si Calarasi. In urma procesului de restructurare, actionariatul a decis inchiderea a trei unitati, respectiv Braila, Oradea si Calarasi ramanand active magazinele din Pitesti si Craiova.

Pitesti, Bucuresti, 23.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *