Kinodiseea

Lindab Romania fuzioneaza prin absorbtie cu Rova Romania

· Grupul va deţine o singură companie pe piaţa românească – Lindab SRL
· Brandul Rova va fi menţinut ca brand distinct, iar fabrica de la Sibiu va rămâne operaţională

Lindab România se află în faza finală a procedurilor de fuziune cu Rova România, companie parte a Grupului Sipog, achiziţionat de Lindab în 2008. În urma acestui proces va exista o singură firmă a grupului în România, Lindab SRL. Concomitent cu definirea procedurilor juridice de fuziune prin absorbţie, este în curs de implementare un proces complex de integrare operaţională a celor două companii, ce se estimează a fi finalizat în primavara anului viitor. Brandul Rova va fi menţinut ca brand distinct în portofoliul Lindab.

“În mod concret, procesul de integrare va asigura includerea tuturor activităţilor grupului Lindab pe piaţa locală sub o singură “umbrelă”. Această decizie a fost luată la nivel de Grup, dar şi printr-o consultare a managerilor locali, din dorinţa de a aduce Grupul Sipog la standardele de calitate Lindab, cu toate beneficiile care decurg de aici – procedurile şi know-how-ul de care dispunem, în vederea unei optimizări a modului de lucru”, a declarat Andrei Sulyok, Director General Lindab România. “Am decis să menţinem şi fabrica de la Sibiu, din considerente logistice. Există produse care se fabrică doar la Sibiu, iar Rova deţine o cotă de piaţă semnificativă în România. În plus, se aşteaptă o revigorare a pieţei de profil până în 2011 şi vrem să fim pregătiţi cu capacităţi suplimentare de producţie”, a completat Sulyok.

În urma acestui proces, pe lângă sediul central de la Stefăneştii de Jos şi punctul de lucru actual de la Cluj (Divizia Ventilaţii), Lindab România va deţine încă un punct de lucru la Sibiu. Portofoliul de produse Lindab şi Rova va fi optimizat, ca şi capacităţile de producţie Lindab şi Rova. Va avea loc o revizuire a politicii comerciale, care să asigure diferenţierea produselor şi serviciilor, iar platforma IT va fi una comună. Din punct de vedere al resurselor umane, vor avea loc optimizări de personal, iar pachetul de beneficii oferit va fi acelasi pentru toti angajatii..

Prin intermediul acestui proces de combinare a activităţilor, numărul partenerilor Lindab va ajunge la aproximativ 300. Aceştia vor beneficia de condiţii identice şi vor fi susţinuţi prin activităţi de marketing implementate în mod unitar.

De asemenea, anul viitor, sistemul integrat de management al calităţii şi mediului de la Lindab va fi extins şi pentru punctul de lucru de la Sibiu, prin unificarea certificării ISO.

Despre Lindab România

Compania Lindab este prezentă pe piaţa românească începând cu anul 1994. Profile şi Ventilaţii sunt cele două domenii principale de activitate. Lindab Profile dezvoltă, produce şi promovează soluţii şi sisteme eficiente din oţel pentru industria construcţiilor: ţiglă metalică, acoperişuri fălţuite, sisteme de jgheaburi şi burlane, porţi de garaj, construcţii uşoare, trape şi luminatoare, elemente de siguranţă pentru acoperiş, sisteme de placări, profile uşoare etc. Lindab Ventilaţii acoperă toată gama de sisteme de ventilaţie: tubulatură şi accesorii, difuzoare, grile şi anemostate, atenuatoare de zgomot, clapete de reglaj etc.

Lindab România este parte a concernului internaţional Lindab Group, care dezvoltă, produce şi promovează soluţii moderne pentru construcţii civile şi industriale şi sisteme ecologice de ventilaţii. Lindab Group are puncte de lucru în 31 de ţări şi un număr de 5000 de angajaţi.

Despre Grupul Sipog

Grupul Sipog, cu subsidiare în Slovacia, România şi Cehia, este producător de învelitori metalice, table cutate şi profile metalice, iar la nivel local a fost reprezentată prin companiile Rova România şi Vios. În anul 2008, Grupul Lindab a preluat Grupul Sipog reprezentat la nivel local prin companiile Rova România şi Vios. Firma Vios a fost închisă în 2009, iar operaţiunile sale au fost preluate de Rova.

Bucuresti, 23.11.2009

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *