free download 78 travel guides written by experts

Herlitz Romania utilizeaza cu succes solutiile ERP, BI si WMS de la Senior Software

Reprezentanța din România a concernului german Herlitz își gestionează în mod integrat activitatea cu sistemele ERP, WMS și Business Intelligence de la Senior Software. Trasabilitatea și securitatea datelor, alături de operarea simplificată și reducerea erorilor umane sunt câteva dintre beneficiile obținute în doar un an de la finalizarea implementării.

Herlitz România, unul dintre principalii jucători de pe piața locală de birotică și papetărie, își gestionează afacerea cu sistemele integrate SeniorERP – pentru managementul resurselor companiei, SeniorWMS – pentru gestionarea și automatizarea depozitelor și SeniorVisualBI – pentru analiză și raportare avansată. Sistemul ERP implementat de companie integrează și tehnologia EDI, destinată schimbului de documente cu marile lanțuri de magazine (IKA). Decizia implementării a fost luată de către managerii companiei în urmă cu mai bine de un an, în momentul în care sistemul informatic anterior își atinsese limitele, iar o parte dintre procesele de lucru ale companiei se desfășurau dificil.

"Creșterea activității companiei impunea eficientizarea proceselor de lucru existente, uneori chiar crearea de procese noi, adaptate la cerințele pieței, iar pentru a reuși acest lucru aveam nevoie de un software eficient și flexibil. Senior Software a fost furnizorul care a înțeles foarte bine nevoile noastre și ne-a oferit cea mai bună soluție din punct de vedere calitate/preț. Sistemele sunt dezvoltate pe o tehnologie nouă, având posibilități multiple de personalizare și dezvoltare. Câteva dintre beneficiile pe care le-am obținut în urma implementării sunt: operarea simplificată, reducerea erorilor umane, trasabilitate, securitatea datelor, un sistem de raportare eficient.", a declarat domnul Mihai Muresan, Director IT Herlitz România

Odată cu implementarea sistemului ERP a fost facilitată comunicarea între sediul central și punctele de lucru ale companiei, au fost stabilite politici comerciale detaliate în relația cu cei peste 1500 de clienți și a fost îmbunătățită modalitatea de gestiune a prețurilor produselor Herlitz, având în vedere sezonalitatea acestora și numărul mare de promoții specifice perioadelor de vârf. Un alt aspect important este acela că Herlitz primește și transmite documente operative către clienții din categoria marilor supermarketuri prin intermediul tehnologiei EDI (Electronic Data Interchange), ceea ce a dus la obținerea de mari economii de timp, eliminarea erorilor cauzate de manipularea documentelor și implicit reducerea costurilor.

În ceea ce privește gestionarea activității din cadrul depozitului, implementarea SeniorWMS a reprezentat trecerea la un WMS mai avansat, care permite companiei Herlitz România un control mai bun al depozitului, având în vedere că este și integrat cu SeniorERP. Avantajele oferite de noul sistem au constat în organizarea mai eficientă a depozitului și a activității angajaților, optimizarea procesului de picking și obținerea unei imagini de ansamblu asupra întregului spațiu de depozitare.

Înlocuirea soluției Business Intelligence utilizată anterior cu SeniorVisualBI, sistemul dezvoltat pe platforma Tableau Software, lider mondial în vizualizarea datelor, a acoperit nevoia managerilor de a avea vizibilitate și control asupra întregii afaceri. SeniorVisualBI este ușor de folosit chiar și pentru utilizatorii non-tehnici, permițându-le să își extragă rapid informațiile relevante privind indicatorii cheie ai afacerii, precum: vânzările, aprovizionarea sau aspectele financiar-contabile. Mai mult decât atât, sistemul Business Intelligence poate să răspundă la orice întrebare datorită capabilităților de previziune și a analizelor de tip what-if pe care le pune la dispoziție.

Despre Herlitz România

Cu o cifră de afaceri de peste 8,5 mil. EUR în 2013, Herlitz România face parte din concernul Herlitz, originar din Germania, cu reprezentanțe în 6 țări din Europa și o experiență de peste 100 de ani în producția și distribuția de articole de hârtie, birou și papetărie. Din ianuarie 2012, Herlitz România a început să importe produsele Pelikan, o companie cu 175 de ani de evoluție în domeniul papetăriei și una dintre cele mai vechi mărci înregistrate din lume.

Bucuresti, 18.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *