metalshow

Harem. Lumea din spatele valului

Harem. Lumea din spatele valuluiAlev Lytle Croutier
Editura Corint

Cand am citit prezentarea cartii (lucru pe care il fac extrem de rar inainte de a incepe lectura) si am vazut ca se spunea ca este un volum care contine „o descriere la fel de hipnotica, de eleganta si de complexa ca un arabesc” nu aveam idee cat de potrivita este aceasta descriere pentru volumul de fata.

Despre universul oriental se stiu multe si se presupun si mai multe. Alev Lytle Croutier ne invita sa aflam cu adevarat „lumea din spatele valului”. Capitolele contin sau se bazeaza pe documente istorice, memorii si jurnale de calatorie ale unor calatori veniti din Occident si marturii ale unor femei care au trait in haremuri. Volumul contine, de asemenea, multe imagini sugestive si reprezentative pentru haremuri, pentru viata din haremuri si pentru imaginea pe care o avem despre harem.

Dezvaluirile s-ar putea sa ii uimeasca pe multi. Veti citi despre jocurile practicate de femeile din haremuri – jocuri in buna masura potrivite celor tineri sau chiar adolescentilor (dar trebuie tinut cont si de varsta fetelor din haremuri), despre artele imbratisate – poezia atragand cele mai multe dintre femei intrucat le oferea posibilitatea de a-si exprima sentimentele – veti afla de ce opiumul era atat de des folosit de barbati si de femeile din harem. Veti afla multe si despre costume, despre sarbatori, mancare, sultanele si eunucii avand de asemenea capitole dedicate pentru o mai buna intelegere a vietii lor. In sfarsit, haremurile din oras sunt si ele prezentate in detaliu. Ultima parte se concentreaza pe „Intalnirea Orientului cu Occidentul”, o alta parte fascinanta a lucrarii.

„Harem. Lumea din spatele valului” este un volum pretios, pe care il citesti cu deosebita curiozitate, placere, o carte care reuseste sa te cucereasca. O lume diferita de a noastra infatisata din multiple perspective, intr-un stil accesibil, un volum care deschide mintile.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *