free download 78 travel guides written by experts

Guvernul Privat se intruneste pe tema “Educatie- Piata muncii”

Criza financiară actuala pune în expectativă planurile angajatorilor. Dacă în ultimii ani am asistat la o "dictatură a candidatului" în raport cu compania angajatoare, acum situaţia devine incertă – vom mai vorbi de un deficit acut de personal ca până acum? Vor deveni firmele mai selective în alegerea resurselor umane şi mai atente la performanţa angajaţilor? Vor mai alerga companiile după tineri absolvenţi, indiferent de pregătirea acestora, sau vor căuta doar oamenii foarte bine pregătiţi?

Toate aceste teme vor fi punctul de plecare al discuţiei în şedinţa de "Guvern Privat" de vineri 17 octombrie, ora 09:30 pe tema Educaţie-Piaţa Muncii (transmisă LIVE pe www.guvernulprivat.ro). Şedinţa reuneşte reprezentanţi de marcă ai mediului de business – mari angajatori, firme de consultanţă în resurse umane şi companii de training – precum şi experţi din mediul academic. Obiectivul întâlnirii: discutarea unor soluţii concrete pentru însănătoşirea şcolii româneşti şi pentru corelarea acesteia la nevoile reale ale pieţei. Business Standard a centralizat deja recomandările venite din mediul privat, le va discuta în cadrul mesei rotunde şi le va supune dezbaterii publice.

 "Un pas esenţial în reglarea sistemului de educaţie constă în cooptarea specialiştilor din mediul de afaceri în construirea curriculei şi încurajarea lor să predea în instutuţiile de învăţământ ca "visiting professors", explică Ruxandra Stoian, director în cadrul firmei de consultanţă PricewaterhouseCoopers România. Valentin Tomşa, directorul general al SAP România propune înfiinţarea de şcoli de meserii în jurul unor mari companii sau platforme industriale, tinerii putând să înveţe lucruri foarte practice şi să se angajeze ulterior acolo. "Propun înfiinţarea de Consilii de Administraţie în şcoli – care să fie alcătuite din reprezentanţi ai şcolii, ai părinţilor, ai mediului de afaceri şi ai comunităţii locale", spune şi Monica Tatoiu, directorul general al Oriflame România.

 Acestea sunt doar câteva dintre propunerile concrete care vor fi discutate în cea de-a doua şedinţă a “Guvernului Privat”.

"Guvernul Privat” este o iniţiativă prin care cotidianul de afaceri Business Standard îşi propune să creze un program de guvernare alternativ cu soluţii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei şi societăţii româneşti.

Proiectul este structurat pe următoarele teme de discuţie: infrastructură, educaţie-piaţa muncii, sănătate, turism, fiscalitate, administraţie publică, mediu-energie, agricultură, decalajul rural-urban şi cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor în grupuri de lucru specializate, alcătuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanţi şi experţi din societatea civilă. Concluziile dezbaterilor găzduite de Business Standard şi Money Channel vor fi cumulate într-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect, calendarul dezbaterilor si participantii la discutiile pe tema Educatie-Piata Muncii intră pe www.guvernulprivat.ro. De asemenea, cei interesati pot participa la dezbaterile online. Cele mai bune solutii vor fi publicate in cotidianul Business Standard.

Bucuresti, 17.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *