free download 78 travel guides written by experts

Lansarea Calendarului Lavazza 2009: ”The Italian Espresso Experience”

Spiritul Italiei surprins de fotografa Annie Leibovitz

Marti, 14 octombrie, la vila Miani din Roma, Lavazza a lansat a 17-a editie a calendarului sau. Tema calendarului – ”The Italian Espresso Experience” – a insemnat punerea in scena a unui eveniment dedicat stilului Italian. Regizat de Academia Teatrului Scala evenimentul de lansare a fost un spectacol de neuitat.

Pentru a sarbatori experienta, calitatea, creativitatea si espresso-ul italian, Lavazza a strans la un loc un numar mare de talente autohtone. In afara de parteneriatul cu Academia Teatrului Scala, spectacolul a fost completat de un moment sustinut de pianistul Giovanni Allevi. Printre invitatii de onoare s-au numarat celebra fotografa Annie Leibovitz, creatoarea calendarului, si modelele Eva Riccobono, Alessia Piovan, Gilda Sansone si Kate Ballo.

Locatia a fost vila Miani, iar fotografiile facute de Annie Leibovitz pentru calendarul 2009 au fost expuse in timpul show-ului.

Principala tema a serii – stilul italian – a fost aceeasi cu cea aleasa de Annie Leibovitz pentru calendarul Lavazza, in timp ce prezenta talentelor italiene din diferite domenii a adaugat un spirit deosebit intregului eveniment.

Vila Miani, celebra pentru vederea sa magnifica asupra Romei, a fost transformata intr-o scena, reprezentand toate orasele prezentate in calendar. A fost o calatorie prin orasele Italiei, ale caror legenda, arta, cinematografie şi cultura au creat simbolurile pentru care Italia este atat de faimoasa pe plan mondial si care au fost atat de bine interpretate de Annie Leibovitz.

Lavazza a fost asistata la aceasta sarbatoare a realizarilor italiene remarcabile de catre Academia Teatrului Scala, pentru care maiestria si talentul creativ sunt principalele elemente – elemente care disting stilul italian in fiecare colt al lumii. Tinerii artisti si designeri talentati ai academiei, sub indrumarea maestrului Angelo Sala, care lucrează alaturi de experti de la Scala din Milano, au produs un spectacol demn de orice productie Scala.

Desenat de mana cu iscusinta si studiat pana la cel mai mic detaliu de catre tinerii scenografi, “teatrul” Lavazza si-a primit oaspetii si i-a invaluit intr-o atmosfera ireala, teatrala, pe care numai Italia o poate oferi. Scopul a fost acela de a pune accentul pe talentul si stilul fotografei, care a adaugat o tusa teatrala fotografiilor pentru Calendar.

Pentru oaspetii chemati sa sarbatoreasca Calendarul, adevarata “Experienta a Espresso-ului Italian” a inceput in timpul lansarii internationale de presa cu prestatia unui invitat vedeta. Faimosul pianist Giovanni Allevi este unul dintre cei mai buni compozitori contemporani de pe scena internationala. Compozitiile sale, care au ajutat la stabilirea unui standard pentru un nou stil de muzica clasica contemporana, au contribuit la transformarea serii intr-un eveniment magic.

Oaspetii au fost invitati apoi sa se bucure de atmosfera plina de viata, variata si dinamica, la fel ca miile de fete ale tarii pe care o cunoastem si o iubim, incarcata de pasiunea italiana portretizata de Annie Leibovitz. In primul rand, au putut sa deguste o experienta multi-senzoriala: haute cuisine si creativitatea au fost temele serii, cu intentia de a sarbatori adevaratul protagonist, espresso-ul Italian autentic!

Cafeaua Lavazza reprezinta spiritul creativ pentru care este faimoasa Italia si aceasta a facut din compania torineza nu numai un lider in sectorul sau, dar i-a dat reputatia de ambasador international al calitatii italiene. Datorita inclinatiei puternice a companiei catre inovatie si creativitate si a tehnicilor dezvoltate de Centrul de Training Lavazza, espresso a fost transformat, prin reinterpretari ale legendarei culturi gastronomice italiene care iti lasa gura apa, in delicatese precum “spaghetti” cu cafea si foarte speciala inghetata cu cafea. Premiatul restaurant “Agata e Romeo” a realizat un meniu care a reprezentant reinterpretarea moderna a celor mai bune mancaruri italienesti.

Camerele de la Villa Miani au fost fiecare transformate in universuri miniaturale, in concordanta cu fotografiile calendarului. Oaspetii au avut posibilitatea de a experimenta lumea de vis a cinematografului, secretele creative ale lumii artistice, un workshop de arta interactiv, un balcon in stilul “Romeo si Julieta”, o trattoria si bacanalele Romei antice.

Fiecare fotografie a fost inconjurata de mica sa lume, cu un decor special proiectat, un meniu variat, muzica si o irezistibila atmosfera, pentru a crea starea de spirit radianta, energetica, a unei calatorii imaginare printre legendele culturale si artistice ale Italiei, atat de frumos interpretate de Annie Leibovitz.

Bucuresti, 17.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *