free download 78 travel guides written by experts

Freecom lanseaza hard discul extern cu conectivitate TV

Unitatea de disc‘Hard Drive Sq’ poate stoca până la 3TB de date ȋntr-un form factor elegant, cu formă pătrată ce poate fi conectat direct la TV.

Freecom, parte a Mitsubishi Chemical Holdings Group şi producător premiat de unităti de hard discuri externe şi dispozitive de stocare portabile, a dezvăluit unitatea de hard disc numita Hard Drive Sq, de 3.5” cu form factor inovator pătrat. Cu aspect unic şi tehnlogie de ultimă oră, Hard Drive Sq combină perfect eleganţa şi practica. Pe lângă abilitatea de a stoca fişierele pe computer şi back up, discul se poate conecta ȋn mod direct la TV pentru ȋnregistrare şi redare prin interfaţa USB, ce permite utilizatorilor să stocheze şi să vizioneze show-urile favorite rapid şi cu uşurinţă.

“Cu unitatea Hard Drive Sq, poţi avea la ȋndemână informaţia de care ai nevoie – fie că este pe PC, laptop sau chiar pe ecranul televizorului,” a spus Cas de Heus, marketing and communications manager EUMEA de la Freecom. “Din punct de vedere practic, Hard Drive Sq dispune de tot ce te-ai aştepta de la un hard disc extern de calitate care este rapid, uşor de utilizat şi cu un aspect uluitor –posibilitatea de conectare la TV oferă un avantaj suplimentar. Oamenii ȋşi schimbă modul ȋn care se uită la televizor iar cu atât de mult conţinut la alegere, mulţi optează pentru ȋnregistrarea şi redarea programelor dorite. Unitatea de hard disc Hard Drive Sq permite utilizatorilor să profite de acest lucru prin extinderea capacităţii de stocare a televizorului”.

Unitatea de hard disc Hard Drive Sq este cea mai nouă adiţie a gamei de produse ‘Sq’, ce include de asemenea Mobile Drive Sq. Design-ul inovator al unităţii de hard disc Mobile Drive Sq – ce prezintă acelaşi form factor pătrat ca şi Hard Drive Sq – a fost deja decernat cu trei distincţii internaţionale; iF Design Award 2012 GOLD, Universal Design Award 2012 şi Reddot Design Award 2012. Hard Drive Sq urmează deja calea unităţii Mobile Drive Sq, fiind recent premiată cu premiul Reddot Design Award 2012.

Dezvoltată ȋn colaborare cu renumitul designer industrial Arman Emami, unitatea de hard disc Freecom Hard Drive Sq este ȋncorporată ȋntr-o carcasă de aluminiu fiind mai puţin predispusă la amprente şi zgarieturi. Ornamentul de plastic protejează unitatea ȋmpotriva şocurilor iar combinaţia dintre o suprafaţă subţire de metal cu nucleul din plastic creează un compus elegant, rezistent şi uşor.

Disponibilă ȋn variante de 1TB, 2TB si 3TB, unitatea Hard Drive Sq prezintă o conexiune USB 3.0 ce permite utilizatorilor să transfere date la viteze de aproximativ 130MB/s – fiind perfect pentru utilizatorii de acasă şi business ce doresc să salveze şi să stocheze rapid conţinutul. Unitatea este de asemenea compatibilă cu interfaţa USB 2.0, aşadar utilizatorii ȋl pot conecta pur şi simplu la orice computer sau Mac şi să partajeze cu usurinţă, fişierele cu prietenii, familia şi colegii.

Unitatea compactă Hard Drive Sq măsoară numai 16x16x3cm, aşadar nu ocupă mult spaţiu de birou şi arată nemaipomenit lângă orice PC sau laptop. Discul este echipat cu software Nero backup pentru Windows şi funcţie ‘green button’ de economisire energie care pune unitatea ȋn modul standby când nu este ȋn funcţiune.

Preţuri şi disponibilitate

Freecom Hard Drive este disponibil ȋn variante de 1TB, 2TB şi 3TB. Preţul recomandat este de 119 GBP, 149 GBP şi respectiv 199 GBP. Freecom oferă garanţie de doi ani şi suport helpdesk nelimitat la acest produs.

Bucuresti, 26.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *