metalshow

Festivalul PLAI – editia X

Un festival ca-n povești – trei zile și două nopți

Cea de-a zecea ediție a festivalului PLAI de la Timișoara (11-13 septembrie 2015) se transformă în loc de joacă, scenă de party, de teatru, de dans și cinematograf pentru trei zile și două nopți. Realizat 100% de voluntari.

Porțile celei de-a zecea ediții a festivalului PLAI de la Timișoara se vor deschide vineri, 11 septembrie, la ora 16, odată cu cele ale Luminariumului realizat de cei de Architects of Air – care vor fi însoțiți la festival chiar de fondatorul și directorul lor artistic, Alan Parkinson. Sâmbătă, 12 septembrie, începând cu ora 17, acesta va susține un workshop la care sunt invitați toți vizitatorii și participanții la eveniment.

PLAI este un festival realizat 100% de voluntari. Structurile din lemn din incinta Muzeului Satului Bănățean, decorațiunile și întreg setup-ul de festival este făcut în totalitate de ei, pregătirile începînd cu aproximativ o lună înainte de începerea evenimentului.

Ce înseamnă PLAI pentru cei ce îl construiesc și de ce e un festival cu adevărat special, în câteva cuvinte transmise pentru cei care au ales să-și petreacă week-end-ul 11-13 septembrie 2015 la Muzeul Satului Bănățean.

Alex Bălan, voluntar, 8 ediții: „PLAI singurul loc care are natură, lume binedispusa și în care poți scăpa de agitația orașului.”

Dan Ungureanu, voluntar, 8 ediții: „La PLAI trebuie să vii pentru atmosferă. E cu adevărat specială, veți vedea.”

Ana Dubyk, voluntar, 3 ediții: „La PLAI totul e bucurie.”

Sînziana Deaconescu, voluntar, 8 ediții: „PLAI e un festival făcut de oameni pentru oameni și asta se simte.”

Andreea Dulamă, voluntar, 8 ediții: „De la PLAI pleci întotdeauna mai bogat sufletește.”

Începând cu ediția acestui an, festivalul s-a îmbogățit cu noi parteneri culturali care vor contribui la o experiență completă PLAI. Casa Filmelor, Prin Banat, Freenetik, Sabotage, Balamuc – Loc de joacă ș-altele, Lia Rădoi, Antagon Festival și mulți alții au anunțat deja programul lor. Acesta poate fi consultat aici: //www.plai.ro/program. Noutatea acestui an o reprezintă petrecerile organizate începând cu ora 23, în zilele de vineri – 11 – și sâmbătă – 12 septembrie.

Prețul unui abonament la ediția a zecea a festivalului PLAI este de 110 lei și asigură accesul la toate evenimentele dedicate publicului participant.

Biletul pe o singura zi are prețul de 50 de lei, asigură accesul la toate evenimentele dedicate publicului participant și este valabil până la ora 10 în ziua următoare.

Prețul unui bilet la petrecerile organizate de Sabotage și Freenetik în cadrul PLAI Festival 2015 este de 30 de lei și se vor pune în vânzare la intrare în serile de 11 și 12 septembrie 2015 (vineri și sâmbătă), începând cu ora 23. Acestea sunt valabile până la ora 10 în ziua următoare. Aceste bilete sunt disponibile pentru participanții care nu au achiziționat bilete de o zi sau abonamente la PLAI Festival 2015.

Bucuresti, 09.09.2015

Persoanele cu dizabilități au intrarea gratuită, împreună cu un însoțitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *