free download 78 travel guides written by experts

Intermedicas ofera in premiera terapia cu protoni pentru tratarea cancerului

– Protonterapia disponibilă în România printr-o clinică de second opinion –

Intermedicas (www.intermedicas.com), prima clinică din România specializată în servicii de second opinion medical, anunță parteneriatul exclusiv încheiat cu centrul de terapie cu protoni Rinecker (Rinecker Proton Therapy Center – RPTC) din München, Germania.

RPTC, primul centru de terapie din Europa care foloseşte tratamentul cu protoni (intensity modulated proton therapy treatments – IMPT), tratează pacienţii ce suferă de diferite tipuri de cancer din întreaga lume.

„Decizia acestui parteneriat exclusiv are ca obiectiv continuare strategiei Intermedicas de a facilita accesul românilor la servicii medicale de top. Terapia cu protoni este considerată una din cele mai moderne forme terapeutice de combatere a tumorilor, iar principalul beneficiu este acela că permite tratarea tumorilor localizate în zone sensibile sau a tumorilor mai dificil de abordat prin alte metode de tratament”, a declarat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

“Toate tumorile pot fi tratate prin această metodă, chiar și cele pentru care există indicații de tratament cu radioterapie convențională, avantajul fiind protejarea țesutului sănătos din jurul tumorii, prin metoda precisă de iradiere”, declară Dan Mitrea, medic neurolog și fondator Intermedicas.

Spectrul de tumori care pot fi tratate cu ajutorul terapiei cu protoni cuprinde procese localizate la niveul sistemului nervos central, capului și gâtului, tumori toracice, tumori din sefera genito-urinară și musculo-scheletală, precum și metastazele tumorilor primare.

În funcție de tipul de tumoră se decide asupra unor terapii combinate (chimioterapie, protonoterapie, chirurgie oncologică), fiecare cu scopul de a limita dezvoltarea tumorilor sau chiar vindecarea acestor patologii.

Marele avantaj al acestui tratament este reprezentat de minimizarea sau chiar absența efectelor secundare. Totodată, terapia cu protoni se poate efectua în ambulatoriu, reducând astfel costurile aferente spitalizării.

Bucuresti, 09.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *