free download 78 travel guides written by experts

Festivalul PLAI editia a 9-a – a doua zi a festivalului

(12 – 14 septembrie 2014)

PLAI e ca o călătorie multiculturală prin toate cotloanele artei, iar asta s-a simţit din plin în a doua zi de festival. Timişoreni şi alti participanţi din toate colţurile ţării (chiar şi din alte părţi ale lumii) s-au bucurat de activităţile propuse de partenerii culturali ai festivalului.

Sub corturile africane de pe Aleea Culturală, toată lumea a avut ocazia să guste şi să împărtăşească artă, să se joace şi să schimbe idei, să pună întrebări, să-şi găsească un hobby. Totul, de la introducere în fotografie, Speed friending şi Gimnastica minţii la ateliere de creaţie, jonglerie şi yoga, a umplut ziua de la ora 12 şi până în seară, la ora 19. Aleea a fost locul în care rătăcirea printre corturi le-a adus celor prezenţi mâini pline de obiecte făcute chiar de ei, idei noi şi zâmbete.

Călătoria de sâmbătă a presupus dese popasuri la scena 2, cu iniţiere în artele circului, bodypercussion, concert Ţapinarii si spectacolul de teatru dans Zic-Zac al Andreei Gavriliu (rezemată de Ştefan Lupu şi George Costin). Casa Filmelor i-a întors pe toţi din drum cu Pura vida, de Iraburu&Molina, Art of Freedom – Himalaje al regizorului John Noel, iar audienţa a asistat la o discuţie cu alpinistul Horia Colibăşanu.

Programul scenei principale a fost deschis, ca în fiecare seară a ediţiei 2014, de Light in Babylon. Publicul a continuat să danseze cu Salao, urmat de mult aşteptatul Tito Paris. Aproximativ 2500 de oameni s-au bucurat de concertele celei de-a doua seri.

Seara s-a încheiat la cortul Chill cu premiera setului live ce va face parte din albumul de debut al lui DJ Kuky şi Happy Flow, intitulat Connection. Cei doi membri fondatori InterLoop au fost acompaniati de Megga Dillah (voce) şi Gore (percuţie).

PLAI e locul în care publicul danseză alături de artişti, creează cu mâinile proprii, descoperă locuri noi. E locul unde voluntarii nu dorm şi se bucură de festival alături de vizitatori, iar atmosfera cu care intrăm în ultima zi de festival e cu adevărat specială.

Ultima zi de PLAI 2014 va debuta cu programul partenerilor culturali, pe Aleea culturală, începând cu ora 12, urmat de Made in TM de la scena 2 – ora 16, programul special al Casei Filmelor şi ultimele concerte de la scena principală.

Tot duminică, primul proiect PLAI 100% va putea fi urmărit în încheierea festivalului: Subcarpaţi+Orchestra. Membrii Subcarpaţi, împreună cu o orchestră formată din muyicieni timişoreni (artişti independenţi, artişti ai Operei din Timişoara şi studenţi colaboratori ai Filarmonicii Banatul), vor prezenta o variantă inedită a celor mai de succes piese ale lor.

Întreg programul poate fi consultat aici: www.plai.ro/program.

Programul scenei principale în ultima zi de festival este următorul:

Duminică, 14 septembrie

Light in Babylon (rezident PLAI 2014)
Carminho
Subcarpaţi + Orchestra

Preţul unui bilet pentru o zi de festival este de 50 de lei şi se poate achiţiona de la casa de bilete situată în faţa intrării de la Muzeul Satului Bănăţean.

MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN ARE CAPACITATE LIMITATĂ. Vă rugăm să cumpărați biletele din timp.

Detalii: www.plai.ro , //www.facebook.com/PLAIFestival , www.twitter.com/PLAIFestival.

Festivalul PLAI 2014 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: HELLA, Grolsch, EuroGSM, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmbureşti, Draexlmeyer şi Kathrein.

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Intitutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Cabinet Mercescu şi IHM Total Consult.

Bucuresti, 14.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *