metalshow

Fasia Gaza: Ajutor VIER PFOTEN pentru animalele dintr-o gradina zoo bombardata

O echipă de urgență a VIER PFOTEN ajută animalele care au supraviețuit în grădina zoo Al-Bisan din nordul Fâșiei Gaza, furnizând hrană și tratament medical

Conflictul în desfășurare din Fâșia Gaza a dus la moartea și rănirea a mii de animale. De la reînceperea ostilităților în regiune, în luna iulie, nenumărate clădiri au fost bombardate, afectând nu numai oamenii, ci și animalele. Peste 80 de animale au fost ucise după ce o grădină zoo din nordul Fâșiei Gaza a fost grav afectată de atacurile aeriene. Cele 20 de animale care au supraviețuit primesc, în sfârșit, ajutor: o echipă de urgență a VIER PFOTEN, condusă de dr. Amir Khalil, alături de voluntari locali, a reușit să transporte de urgență hrana și medicamentele necesare pentru animalele care au supraviețuit. Echipa a reparat și sistemul de instalații pentru a relua furnizarea apei.

Având în vedere relațiile bune pe care VIER PFOTEN le are în regiune, managerul grădinii zoo, Shady Hamad, a solicitat oficial organizației să vină în ajutor, deoarece animalele rămăseseră fără apă și hrană. Dr. Amir Khalin este foarte îngrijorat de situația grădinii zoo: ”Majoritatea țarcurilor au fost grav avariate. Mai multe animale zac moarte în jurul țarcurilor. Puținele animale care au supraviețuit, între care trei lei, sunt traumatizate, bolnave și foarte slăbite”.

Echipa de urgență a transportat antibiotice și medicamente de deparazitare și dezinfectare, iar în acest moment acordă îngrjiri medicale. Primele transporturi de hrană, precum și lăzi frigorifice, au sosit încă de ieri. Ca următor pas, VIER PFOTEN va încerca să găsească o soluție pentru animalele care au supraviețuit. ”Având în vedere că și țarcul leilor a fost distrus, vom rezolva acum problema securizării spațiului”, explică Amir Khalil.

Peninsula Sinai, precum și zona de graniță dintre Egipt și Israel sunt în mod frecvent ținte ale atacurilor teroriste. ”Am planificat operațiunea de la Cairo, colaborând cu autoritățile egiptene și ONG-urile locale. Siguranța echipei a fost o mare prioritate. Am reușit în cele din urmă să ajungem în Fâșia Gaza însoțiți de un convoi militar”, a mai spus Amir Khalil.

Deocamdată nu este clar dacă grădina zologică mai poate funcționa. ”Acum vom stabili dacă leii pot fi transferați într-un loc sigur, afară din Fâșia Gaza”, spune Khalil. Decizia ar putea fi luată în câteva zile.

Foto copyright: Mihail Vasile/VIER PFOTEN

Gaza / Bucuresti, 14.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *