free download 78 travel guides written by experts

Fascinanta violonista Ekaterina Valiulina la ultimul concert jmEvents din acest an

8 decembrie / 20:00 / EUROPAfest Tour – București

jmEvents are deosebita plăcere să invite prietenii festivalului EUROPAfest, colaboratorii, partenerii, iubitorii muzicii clasice la ultimul concert din 2015. Concertul încheie EUROPAfest Tour 2015, eveniment desfășurat sub Înaltul Patronaj al Casei Regale.

WINTER CLASSICAL CONCERT
Solistă: EKATERINA VALIULINA / Elveția, Rusia – vioară
marti, 8 decembrie, ora 20:00
Sala Enescu – Hotel Ibis Nord
În program:
lucrări de J.S. Bach, N. Paganini, M. Falla, F. Kreisler, M. Ravel, E. Ysaye, F. Waxman

Accesul este liber în limita locurilor disponibile.

Ekaterina Valiulina / Elveția, Rusia

Ekaterina Valiulina este astăzi una dintre cele mai versatile și carismatice prezențe pe scena muzicii clasice, fiind considerată de specialiști o mare speranță a generației sale. Ea reușește să captiveze audiența prin interpretări originale, unice, în care exprimarea pasională se combină cu o profundă înțelegere a muzicii și cu dorința de a transmite emoție și a rezona cu publicul.

De origine rusă, Ekaterina Valiulina a început studiul viorii la 5 ani și povestea sa de dragoste cu muzica a continuat prin câștigarea a numeroase distincții și premii în concursuri internaționale din Germania, Croația, Rusia, Italia și Romania, în 2015 fiind laureată a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. A absolvit cu onoruri Conservatorul de Stat din Moscova și apoi și-a continuat studiile în Elveția la Conservatorul della Svizzera Italiana. Fiind o perfecționistă a lucrat cu unii dintre cei mai buni profesori și muzicieni ai timpurilor noastre precum Ida Haendel, Shlomo Mintz și Sergej Krylov.

Stabilită în Elveția, Ekaterina Valiulina a fost invitată în numeroase evenimente și festivaluri din Italia, Polonia, Belgia, Coreea, Grecia, Luxemburg, Olanda, România și Cipru, și a concertat ca solistă alături de Orchestra Simfonică de Stat Moscova, Orchestra Simfonică de Stat Sibiu, Orchestra Tchaikovsky din Moscova, Orchestra de Cameră din Lituania, Orchestra Simfonică a Radio-Televiziunii din Croația și Ansamblul “Orfarion” din Elveția.

EUROPAfest Tour

EUROPAfest Tour este un eveniment complex care își propune să reunească valorile creative și interpretative din România alături de artiști din Europa și de pe alte continente. În 2015 EUROPAfest Tour a fost organizat în parteneriat cu Ministerul Culturii, Jeunesses & Dinu Lipatti, Hotel Mara Sinaia, Hotel Ibis Nord și The Last Coin.

Bucuresti, 07.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *