free download 78 travel guides written by experts

European Retail Park Bacau – cel mai mare proiect de retail

din judetul Bacau deja inchiriat 80%

·    parcul de retail va avea peste 42.600 mp suprafata inchiriabila,
·    80 de magazine si restaurante
·    peste 1milion  de potentiali cumparatori

European Retail Park Bacau, primul parc de retail din oras, cu o suprafaţă totala inchiriabila de  aprox 42.600 mp  si o galerie comercialã de aprox.10.000 mp  este deja inchiriat in proportie de 80%. Centrul comercial se va deschide in toamna acestui an si include ca principale ancore mari jucatori de pe piata de retail: hypermarketul Real cu o suprafaþã totala inchiriata de 10.000 mp, operatorul de bricolaj bauMax cu 13.000 mp  inchiriati, Media Galaxy, cu 3.680 mp si un magazin de mobila Staer cu o suprafata de 5.500 mp inchiriati.
Investiţia totala in parcul de retail se ridica la aprox. 60 milioane de euro.
Centrul beneficiaza de 1.250 locuri de parcare.

European Retail Park Bacau este situat la aprox. 10 minute de centrul orasului, pe drumul european E85 care leaga Bacaul de  Bucuresti. Accesul se face prin intermediul bulevardului principal al municipiului, Calea Republicii care face legatura cu E85.

Procesul de închiriere este gestionat in exclusivitate de unul dintre liderii mondiali in consultanta imobiliara a proiectelor de retail: Cushman & Wakefield, prin intermediul biroului sau din Romania: Cushman & Wakefield Activ Consulting. Raluca Utureanu, coordonatoarea procesului de inchiriere a declarat că: “European Retail Park Bacau este tipul de proiect care schimba insusi comportamentul consumatorilor. In premiera pe piata de retail din Bacau, consumatorii au acces la un mix variat de produse intr-o singura locatie, de la produse alimentare (hypermarket), electrocasnice (Media Galaxy), de bricolaj (bauMax), mobilier (Staer) la imbracaminte, incaltaminte si produse de ingrijire personala (disponibile in cele peste 80 de magazine ale galeriei comerciale). Dupa ce acest fenomen a avut loc in orasele mari, de peste 300.000 de locuitori, cum ar fi Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov sau Constanta, acum este randul oraselor de marime mijlocie sa gazduiasca dezvoltari de parcuri de retail. Astfel, sunt convinsa ca European Retail Park Bacau va deveni principalul centru de cumparaturi al orasului si al regiunii.”
   
Acest centru comercial se adresează atat cetăţenilor oraşului Bacau, peste 180.000 conform ultimelor date oficiale, dar şi celor din orasele situate in apropierea Bacaului (cum ar fi Onesti, Moinesti, Comanesti) – alti aproximativ 300.000 locuitori, precum si celor din zonele urbane si rurale raspandite in judetele Neamt, Vaslui si Vrancea, cum ar fi orasele Roman, Adjud, Vaslui. Astfel European Retail Park Bacau estimeaza un numar de peste 1.000.000 de potenţiali cumpărători.

Galeria comerciala de peste 10.000 de mp inchiriabili va avea aprox. 80 de magazine, restaurante si cafenele. Toate spatiile comerciale au o vitrina larga, vizibilitate mare si accesibilitate la circulatiile largi interioare.

Printre mărcile internaţionale si naţionale ce vor fi prezente in European Retail Park Bacau, au semnat deja contracte de inchiriere:  Intersport, Takko, Deichmann, Leonardo, Kenvelo, House of Art, Fox, Daiso, Centrofarm, Prestige Casino, Feel Good by Steilmann, Benvenuti, Flo & Jo, Energiers, Germanos, Jolidon, Alpha Bank, Say, Mondex, Motor.

Suprafata  totala construita este de 48 500 de mp iar suprafata terenului de 103.000 mp.
Investitia  apartine companiei cu capital belgian Bel Rom Real Estate, fiind al patrulea parc de retail pe care il inaugureaza in Romania, dupa European Retail Park Sibiu in toamna lui 2006, European Retail Park Targu Mures in toamna lui 2007 (ambele vandute de catre dezvoltator) si mai recent European Park Braila in Mai 2008.

Bucuresti, 03.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *