free download 78 travel guides written by experts

Dumitru Murariu, directorul Muzeului Antipa, la Vorba de cultura

Pe 17 septembrie, după îndelungate lucrări de renovare şi modernizare, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi-a redeschis porţile. Evenimentul, care a figurat în deschiderea tuturor buletinelor de ştiri TV şi a ţinut prima pagină a ziarelor, a avut un succes uriaş. Doar în prima zi, muzeul a fost vizitat de peste 3.000 de copii şi adulţi.

Cum se explică acest fenomen, în condiţiile în care mai toate muzeele româneşti se plâng că sunt ignorate de public? Ce poate şi ce trebuie să ofere o astfel de instituţie unor vizitatori care nu duc lipsă de surse de informare? Cu alte cuvinte, cum arată un muzeu al secolului XXI?

Va răspunde acestor întrebări Directorul General al Muzeului „Grigore Antipa”, Dumitru Murariu, doctor în ştiinţe biologice şi membru corespondent al Academiei Române. Dumitru Murariu este invitatul emisiunii „Vorba de cultură”, difuzată pe Radio România Cultural de luni 17 până vineri 21 octombrie, începând cu ora 12.00. Ascultătorii sunt invitaţi să intre în legătură cu domnia sa şi prin email, scriind la adresa vorbadecultura@yahoo.com. Realizatori Ema Stere şi Attila Vizauer.

Bucuresti, 14.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *