free download 78 travel guides written by experts

„Drumul spre celebritate” – vocile de aur

Sâmbătă 10 martie 2012, la Palatul Mogoşoaia a avut loc a cincea etapă a „Drumului spre celebritate” – emisiune concurs, ajunsă la ediţia a a III a. La evenimentul organizat de Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti", invitat special a fost basul Pompei Hărăşteanu – prim – solist al Operei Naţionale Bucureşti.

Etapa de canto a fost câştigată de soprana Rodica Vică. Acesta a obţinut 51 din cele 114 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii generale nr. 75 din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Rodica Vică s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 26 mai 2011. Ea este din Ploieşti, s-a născut în 1986, iar în prezent este doctorand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În stagiunea 2009 – 2010 a debutat în cadrul Studioului Experimental de Opera al Operei Naţionale Bucureşti în rolul Rosa din opera Le Cantatrici villane de Fioravanti. Anul trecut a debutat în rolul Rita din opera omonimã de Donizetti, a susţinut un turneu în japonia, la Tokyo, a obţinut Premiul I la Concursul Internaţional de muzica barocă „La Stravaganza” de la Cluj-Napoca şi Premiul pentru cea mai buna interpretare muzicală în cadrul Trofeului „Ion Dacian” pentru Tineri Interpreţi.

Următoarea etapă a concursului „Drumul spre celebritate” se va desfăşura sâmbătă 17 martie 2012. Este o etapă dedicată formaţiilor camerale. La competiţie vor participa şase ansambluri diverse, alcătuite din tineri muzicieni din Ocna Murel, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Suceava, Buhuşi, Ploieşti, Piteşti, Constanţa, Alba Iulia, Bistriţa, Bucureşti şi Ruse – Bulgaria, iar inviat special va fi violonistul Ladislau Csendes, conf. univ. dr. la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

Aşadar Radio România Cultural, ExcesMusic şi Centrul Cultural “Palatele Brâncoveneşti” vă invită să participaţi la descoperirea tinerilor muzicieni talentaţi de astăzi şi să fiţi martori la Drumul lor spre celebritate, într-un proiect coordonat de Sebastian Crăciun.

Partener: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”.

Parteneri media: TVR Cultural, Port .ro, Şapte seri, Observator cultural, Onlinegallery.ro, Liternet.ro, Art act magazin, Calendar evenimente, Diseara .ro, Sensotv , Modernism , Looms , Artindex.

Bucuresti, 12.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *