free download 78 travel guides written by experts

Din sala de clasa pe platoul de filmare

Domişoara educatoare Ioana Picoş joacă în telenovela “Narcisa-Iubiri nelegiuite”

Înainte ca planurile sale legate de actorie să se concretizeze, Ioanei Picoş, frumoasa avocată din telenovela “Narcisa – Iubiri nelegiuite”, i se spunea “domnişoara educatoare”. Pentru că şi-a dorit să fie înconjurată de copii şi să se bucure în fiecare zi alături de ei, Ioana s-a gândit iniţial să construiască o carieră în învăţământ: a absolvit liceul pedagogic, a lucrat ca educatoare şi ca profesoara de engleză la un after school. Deşi, în prezent, timpul său este dedicat în mare parte actoriei, Ioana vorbeşte şi acum cu foarte mult entuziasm despre acea perioadă frumoasă când i se spunea “domnişoara educatoare”.

“Îmi plac extraordinar de mult copiii. La 19 ani aveam 30 de copii de trei ani în grijă. Părinţii mei au fost şocaţi când au aflat că voi fi educatoare la grupa mică, dar a fost o experienţă deosebită. Ne-am apropiat foarte mult şi simţeam că mă ascultă cu drag. Ţin minte că înainte de somnul de prânz le citeam poveşti până îi vedeam cum adorm pe rând, unul câte unul. Este o responsabilitate foarte mare să ai în grijă copii atât de mici care se despart pentru prima oară de familie şi pe care trebuie să îi faci să se simtă mereu în siguranţă lângă tine. Recompensele sunt însă pe măsură. Ai parte de o emoţie incredibilă când vine spre tine un copilaş de câţiva anişori, se uită în ochii tăi şi îţi spune: domnişoara educatoare, vă iubesc”, îşi aminteşte Ioana.

Pentru Ioana, trecerea de la învăţământ către actorie s-a realizat treptat. Primul pas a fost să dedice mai mult timp unei mari pasiuni şi anume muzica, pasiune pe care Ioana a cultivat-o încă din copilărie studiind timp de cinci ani pian şi un an chitară. Înscriindu-se la cursuri de canto, Ioana a fost remarcată şi sfătuită de una dintre profesoarele sale să urmeze în paralel şi cursurile facultăţii de teatru. Deşi iniţial a fost sceptică, Ioana a decis să facă acest pas şi de atunci cariera ei este în continuă ascensiune. Telespectatorii o pot vedea pe frumoasa Ioana, de luni până joi, în telenovela “Narcisa-Iubiri nelegiuite”, la Antena 1.

Bucuresti, 15.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *