free download 78 travel guides written by experts

Destinul familiei Dumitrescu s-a schimbat aseara la Visuri la cheie

Echipa Visuri la cheie a reușit aseară să împlinească cel mai mare vis al unei familii greu încercate de viață. În numai două săptămâni, Dragoș Bucur, Alina Vîlcu, Adela Pârvu, Andrei Samoil și Dragoș Isăcescu au reușit să renoveze complet o locuință distrusă și să schimbe destinul unei mame și al celor trei fiice ale sale.

Pe întreaga durată de difuzare, 20:30 – 22:34, la nivel național, peste 1.4 milioane de telespectatori au urmărit emisiunea, iar în minutul de maximă audiență, de la 20:51, Visuri la cheie a reuşit să aducă în faţa televizoarelor peste 1.8 milioane de români.

Cea de-a șaptea ediție a noului sezon Visuri la cheie a fost lider de audiență pe toate categoriile de public și a înregistrat 9.9 puncte de rating și 23.9% share pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, de două ori mai mult decât postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 4.6 puncte de rating și 11% share.

Familia Dumitrescu, formată din Mariana și cele trei fiice ale sale, Ana Maria și gemenele Andrada și Emilia, are o poveste de viață impresionantă. Din cauza agresivității soțului său, Mariana a decis acum patru ani să plece de acasă împreună cu cele trei fete. Au trăit cum au putut, pe unde au putut, iar în urmă cu câteva luni, după moartea soțului, s-au întors acasă, în comuna Dragomirești, județul Dâmbovița. În ciuda tuturor lucrurilor negative care li s-au întâmplat, ele privesc viața cu optimism și știu că tot ce a fost mai rău a trecut, iar de acum urmează să aibă parte doar de lucruri bune.

Venirea echipei Visuri la cheie a reprezentat o adevărată surpriză pentru familia Dumitrescu, care nu și-a putut stăpâni emoțiile în momentul în care a realizat că cel mai mare vis va deveni realitate. Din cauza problemelor pe care le-au avut, Mariana și fiicele sale nu au mers niciodată într-o vacanță și nu au avut nici măcar șansa să se gândească la așa ceva. Timp de două săptămâni, cât a durat renovarea, ele au mers la munte, pe Valea Siriului, la Vulcanii noroioși și împreună cu Dragoș Bucur au luat prânzul pe un vas cu care au plecat pe Marea Neagră din portul Limanu.

Cât timp familia a fost plecată în vacanță, zeci de voluntari, constructori și echipa Visuri la cheie au lucrat încontinuu pentru a reuși să realizeze o locuință de vis în care Mariana, Ana Maria, Andrada și Emilia să trăiască liniștite.

Alina, Adela, Andrei și Dragoș Isăcescu au ținut cont în timpul renovării de toate pasiunile și dorințele celor patru. Deoarece Mariana a făcut cursuri de frizerie și este pasionată de lucrul acesta, echipa de arhitecți i-a realizat un mic salon în care să poată lucra și să fie, în același timp, aproape de fetele sale. Salonul a reprezentat o adevărată provocare! Deși mic, arhitecții au adus acolo tot ce au gândit că l-ar pune în valoare și l-ar face mai mult decât un spațiu ergonomic și funcțional, un spațiu feminin, foarte vesel, în care toate femeile se pot regăsi. Au fost folosite culori vii, care să-i dea viață și să vibreze și au dat valori estetice extrem de interesante tuturor elementelor folosite în salon.

Cu toate că nu au avut decât două săptămâni la dispoziție pentru a schimba complet locuința, cei patru arhitecți împreună cu Dragoș Bucur au găsit soluții ingenioase, de pus în practică rapid și sigure în timp. Au folosit profile metalice care să susțină planșeul existent și au integrat perfect stâlpii de rezistență și susținere în amenajarea camerelor. Ferestrele s-au mărit, locuința a fost izolată complet, s-a realizat o nouă intrare, iar acoperișul a fost schimbat. Camera fetelor este acum spațioasă și utilată cu toate cele necesare, este un loc în care cele trei își pot face temele, se pot juca sau lua masa împreună în liniște în zilele friguroase de iarnă. Camera Marianei a fost gândită și mobilată de Adela Pârvu, care a folosit foarte multă culoare atât în ceea ce privește decorațiunile, cât și elementele de mobilier, dar a și recondiționat lucruri vechi cărora le-a dat viață. Mașina veche de cusut a Marianei a devenit acum o măsuță de toaletă extrem de cochetă, însă aceasta are dublă întrebuințare. Pe lângă faptul că acela va fi de acum înainte spațiul de înfrumusețare, poate deveni și o masă simplă pe care Mariana își va folosi noua mașină de cusut.

Și curtea a fost schimbată complet, iar Dragoș Isăcescu a avut la dispoziție numai trei zile pentru a face minuni. A realizat un foișor, gândit ca o bucătărie de vară, a plantat copaci și gazon, iar toate lucrurile au fost aranjate astfel încât să fie mult mai mult spațiu de care familia Dumitrescu să se poată bucura.

Momentul în care Mariana și cele trei fete au ajuns acasă a fost unul extrem de emoționant. Ele au fost copleșite de emoții și au mulțumit printre lacrimi echipei, care a reușit să le readucă speranța și zâmbetul pe buze, declarând că este mai mult decât și-au putut imagina vreodată.

Miercurea viitoare, de la 20:30, Visuri la cheie va aduce o nouă poveste extraordinară de viață a unei familii care a luptat cu greutățile, dar care a rămas mereu demnă și nu a renunțat să spere că într-o zi va fi mult mai bine.

Bucuresti, 05.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *