free download 78 travel guides written by experts

De Pasti, Arhiva TVR aduce momente muzicale si voie buna

Învierea Domnului este cea mai mare sărbătoare a creștinismului, o sărbătoare a sufletului. De aceea, de Paşti, Arhiva TVR prezintă, atât pe pagina de facebook, cât şi pe canalul de youtube dedicat, câteva materiale memorabile.

În prima zi de Paşti, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici povesteşte cum trăia sărbătoarea Sfintelor Paşti în copilărie. Urmează câteva momente amuzante cu Stela Popescu şi Alexandru Arşinel care nu se înţeleg asupra preţului unui… miel şi cu Nae Lăzărescu şi Vasile Murariu, deghizaţi în iepuraşi. Bineînţeles, nu lipsesc momentele muzicale, Angela Similea aducând “Lumină din lumină”, iar duetul Florin Piersic – Irina Loghin constituie o adevărată surpriză.

În cea de-a doua zi de Paşti, aflăm etimologia cuvântului “Paşte”, dar şi obiceiurile din Bihor. În unele zone, finii se duc în vizită la naşi, cu cozonaci, pască şi ouă roşii, apoi toată lumea merge la hora satului. Dar câte bordeie, atâtea obiceiuri. Fiecare cu tradiţiile sale. Iar obiceiurile noastre, după cum observaţi, spun că trebuie să aducem buna dispoziţie. După Aurelian Andreescu şi Ana Blandiana, încheiem ziua cu Mioara Velicu, o vedetă populară la… masa de Paşti.

Echipa Arhiva TVR vă urează Paşte Fericit!

Bucuresti, 10.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *