Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Conexiunile de banda larga in Europa: Consumatorii nu primesc viteza de transfer internet

pentru care platesc

Consumatorii europeni nu primesc viteza de transfer internet pentru care plătesc. În medie, ei primesc numai 74% din viteza anunțată pentru care plătesc, potrivit unui nou studiu al Comisiei Europene privind performanțele conexiunilor fixe de bandă largă.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a afirmat: „Este pentru prima dată când diferența între vitezele anunțate și cele reale ale conexiunilor de bandă largă este confirmată prin date comparabile și fiabile din toate statele membre.” Există diferențe semnificative între piețele naționale europene, în principal din cauza practicilor publicitare. Doamna Kroes a adăugat „Consumatorii au nevoie de mai multe date de acest tip pentru a putea face alegeri în cunoștință de cauză și, prin urmare, vom repeta acest exercițiu. Și considerăm aceste prime rezultate ca o dovadă suplimentară a necesității unei adevărate piețe unice conectate.

Printre concluziile principale ale studiului se numără:
• Conexiunile prin cablu au vitezele de download cele mai fiabile: media europeană de 74% ascunde o variație semnificativă între performanțele diferitelor tehnologii. Serviciile xDSL ating numai 63,3% din viteza de download anunțată, în comparație cu 91,4% în cazul conexiunilor prin cablu și 84,4% în cazul conexiunilor FTTx (a se vedea anexa).
• În termeni absoluți, viteza medie de download în toate țările, prin toate tehnologiile utilizate, a fost de 19,47 Mbps în perioadele de vârf. Serviciile FTTx au atins cea mai mare viteză, de 41,02 Mbps. Serviciile prin cablu au atins 33,10 Mbps, în timp ce cele xDSL au fost mult în urmă, cu o medie de 7,2 Mbps.
• Vitezele de upload sunt mai aproape de vitezele anunțate. În întreaga Europă, viteza medie de upload a fost de 6,20 Mbps, reprezentând 88% din vitezele de upload anunțate. Serviciile FTTx au atins de departe cea mai mare viteză, de 19,8 Mbps. Aceasta se datorează faptului că multe servicii FTTx asigură o viteză de upload mult mai apropiată de cea de download. Serviciile prin cablu și xDSL au atins viteze modeste, de 3,68 Mbps și, respectiv, 0,69 Mbps.

Rezultatele se bazează pe performanțele în orele de vârf, definite ca fiind perioada din zilele lucrătoare cuprinsă între ora 19:00 și ora 23:00 (inclusiv). Acestea sunt rezultatele generale ale eșantionului examinat în cadrul studiului și nu se referă la compoziția actuală a pieței conexiunilor de bandă largă din fiecare țară.

Este nevoie de voluntari:

Acest studiu se va desfășura până la sfârșitul anului 2014 și sunt planificate alte două măsurători anuale. Consumatorii europeni pot să evalueze performanțele furnizorilor lor de servicii internet (ISP) prin aderarea la o comunitate de voluntari din toate țările UE-27 plus Croația, Islanda și Norvegia. Consumatorii selectați vor primi un dispozitiv mic care se montează la conexiunea internet pe care o au acasă. Acest dispozitiv va desfășura o serie de teste automate atunci când linia nu este în uz. El va stabili viteza și performanța conexiunii în bandă largă. Mai multe informații puteți găsi aici.

Context

Vitezele produselor de bandă largă sunt promovate prin publicitate ca fiind de „până la XX Mbit/s”. Această viteză se numește viteză anunțată, nominală sau declarată și este ceea ce vedem în reclame. Dar pot exista diferențe semnificative între viteza anunțată în publicitate și viteza reală de care beneficiază consumatorii. Variațiile de performanțe la download între statele membre sunt influențate, în principal, de tehnologiile care au fost utilizate în mod tradițional în țările respective.

Cercetările arată că între 27% și 41% din abonații europeni ai serviciilor internet susțin că viteza de download nu corespunde cu cea din contracte. Și aproape jumătate din abonații UE susțin că uneori întâmpină dificultăți atunci când accesează conținut și aplicații online din cauza vitezei sau capacității insuficiente.

Acesta este primul studiu asupra performanței conexiunilor de bandă largă care cuprinde toate statele membre ale UE, inclusiv Croația care va adera la UE foarte curând, precum și Norvegia și Islanda, folosind aceeași metodă de studiu. Proiectul este condus de o companie specializată în testarea performanțelor conexiunilor în bandă largă SamKnows, care a efectuat deja studii similare în Regatul Unit și în SUA.

Studiul se bazează pe o metodologie care utilizează dispozitive hardware și oferă datele cele mai precise și independente privind performanța conexiunilor internet, indiferent de tehnologia de acces la internet și de instalarea la domiciliu. Această metodologie a fost, de asemenea, utilizată de autoritățile naționale de reglementare din SUA, Regatul Unit, Brazilia și Singapore.

Faza 1 a raportului a fost încheiată în mod independent de furnizorii de servicii internet (ISP), totuși ISP sunt invitați să participe în faza a 2-a și ar trebui să contacteze ec@samknows.com pentru mai multe informații.

Rezultatele au fost colectate în martie 2012 de la un grup de 9 104 participanți. A fost realizat un număr total de 3 065 341 850 de măsurători în cadrul a 75 978 173 de teste unice.

Anexă

Unele țări nu sunt menționate în grafic, fie pentru că tehnologia nu este disponibilă, fie cantitatea de date este insuficientă pentru a prezenta rezultate comparabile.

Pagini Utile

Bucuresti, 26.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *