free download 78 travel guides written by experts

Colectia toamna/iarna 2011 creata de Sally Brooks, International Art Director NIVEA Hair Care

and Styling

Pentru sezonul toamnă/iarnă 2011, NIVEA îţi propune zece stiluri de coafuri şi tunsori inspirate din fiecare decadă a secolului trecut, stiluri care te vor ajuta să îţi reinventezi look-ul şi te vor pregăti pentru un sfârşit de an extraordinar, respectându-ţi personalitatea şi preferinţele în materie de stil.

Vom începe cu anii ’20 – de la bobul reinventat, ajungând până la anii ’90 – cu stilul metrosexual şi detaliind tendinţele actuale perfecte pentru femeia sofisticată sau pentru cea care preferă stilul vintage.

Sally Brooks, International Art Director NIVEA Hair Care and Styling, ne povesteşte: „Colecţia de coafuri şi tunsori pentru toamnă/iarnă NIVEA 2011 face o călătorie în stilurile secolului trecut. Este o colecţie inspirată din stilurile marcante ale fiecărei decade, pe care le prezintă într-o manieră nouă, modernă, dovedind astfel cât de relevante sunt acestea pentru modul în care ne alegem astăzi stilul.

Stilul bob, de exemplu, este clasicul fără vârstă, afişat de femei de-a lungul mai multor secole şi va continua să fie tunsoarea viitorului. Acum, ca şi atunci, îl putem vedea abordat de vedete pe covorul roşu. Cu mici retuşuri, tehnicile de atunci sunt folosite şi astăzi.

Aşadar, cum se face că anumite coafuri ajung să nu aibă vârstă? Eu cred că se datorează simplităţii – trăsătura care transcende timpul.”

Anii ’20

Bob modern

Tunsoarea Bob a apărut pentru prima oară în timpul Marelui Război. A fost tunsoarea care a revoluţionat modul în care femeile îşi purtau părul. Cu cât mai scurt era părul unei femei, cu atât aceasta arăta că este mai încrezătoare şi mai îndrăzneaţă.

„Stilul bob modern nu mai este reprezentat de tunsoarea dreaptă şi obtuză a anilor ’20 ci este o tunsoare în straturi, care permite părului să se aşeze natural, creând astfel un stil mult mai accesibil, potrivit mai multor forme de faţă.” Sally Brooks

Cum se aranjează

Pasul 1: Uscaţi părul cu un prosop, după care aplicaţi spuma NIVEA BLONDE GLOSS. Pentru o aplicare uniformă a spumei, pieptănaţi părul.

Pasul 2: Începeţi să uscaţi părul cu uscătorul de păr. Pentru a obţine un păr strălucitor, folosiţi o duză pentru a direcţiona jetul de aer direct spre păr.

Pasul 3: Periaţi părul dintr-o parte în cealaltă a capului, pentru a-l aranja natural.
Pentru mai mult volum, uscaţi părul începând de la rădăcină.

Pasul 4: Pentru mai multă strălucire, aplicaţi la final fixativul NIVEA DIAMOND GLOSS.

Sfatul lui Sally: Chiar dacă sunteţi de părere că părul este uscat, continuaţi uscarea pentru încă 5 minute, pentru a aranja firele rebele şi pentru a face părul mai strălucitor.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Brilliant Blonde
Balsam NIVEA Brilliant Blonde
Spumă de păr NIVEA Blonde Gloss
Fixativ NIVEA Diamond Gloss

Anii ’30

Vedeta

Sălbăticia şi libertatea anilor ’20 fuseseră date uitării, iar femeile nu mai căutau look-ul uşor masculinizat al anilor ’20, când silueta şi feminitatea aproape că dispăruseră.

„Este look-ul abordat astăzi de toate femeile, atât de cele tinere, cât şi de cele mai mature. Moda vintage este stilul-cheie al prezentului, iar această coafură clasică prezintă un retuş modern, prin cocul realizat.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Aplicaţi spuma de păr NIVEA DIAMOND GLOSS pe întreaga lungime a părului şi uscaţi părul; în timp ce uscaţi, periaţi-l pentru a-i da strălucire.
Pasul 2: Împărţiţi părul în 3 părţi. Rulaţi părul din faţă pe bigudiuri calde de dimensiune medie, sau folosiţi un ondulator cu diametru mare, pentru a crea un onduleu adânc. Împărţiţi părul de la spate în 2 părţi şi prindeţi fiecare şuviţă în coadă, cu ajutorul unor elastice.
Pasul 3: Pieptănaţi fiecare coadă şi pulverizaţi fixativul NIVEA DIAMOND GLOSS, pentru a-l netezi înainte de a-l rula la spate în coc; prindeţi părul cu agrafe mari.
Pasul 4: Scoateţi bigudiurile pe care aţi rulat şuviţa din faţă; periaţi cu o perie din păr natural, apoi prindeţi bucla cu agrafe mari. La final, pulverizaţi fixativul NIVEA DIAMOND GLOSS pentru rezistenţă şi strălucire.

Sfatul lui Sally: Periile din păr natural vor da părului un aspect neted, iar dacă veţi pulveriza fixativ pe perie, rezultatul va fi un păr ascultător, fără fire rebele ieşite din coafură.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Diamond Gloss
Balsam NIVEA Diamond Gloss
Spumă de păr NIVEA Diamond Gloss
Fixativ NIVEA Diamond Gloss

Anii ’40

Femininii ’40

Anii ’40 sunt definiţi prin eleganţă. Părul era unul dintre lucrurile care te făceau să te simţi bine. Femeilor le făcea plăcere să îşi aranjeze părul, acesta fiind un lucru pe care şi-l permiteau şi care le dădea un aspect preţios. Părul era coafat în bucle ample, netezite şi aranjate într-un stil distins, elegant.

„Acesta este un look clasic, atemporal, care poate fi văzut şi în zilele noastre – este sexy şi sofisticat în acelaşi timp. “ Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: După ce faceţi o cărare laterală, rulaţi părul pe bigudiuri sau pe un ondulator cu diametru mare, spre faţă, pentru a face o buclă. Începeţi cu prima şuviţă din faţă.
Pasul 2: Rulaţi restul părului, în şuviţe individuale pe bigudiuri
Pasul 3: Lăsaţi bigudiurile să se răcească înainte de a le îndepărta. Periaţi bine părul pentru a-l netezi, apoi conturaţi buclele.
Pasul 4: La final, pulverizaţi fixativul NIVEA BLONDE GLOSS.

Sfatul lui Sally: După ce scoateţi bigudiurile, înainte de a aranja buclele, nu vă feriţi să periaţi bine părul – este singura modalitate de a obţine o coafură netedă, fără fire rebele.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Classic Care
Balsam NIVEA Classic Care
Fixativ NIVEA Blonde Gloss

Anii ’50

Rock & Roll-ul

Anii ’50 au adus în prim plan părul jucăuş, vesel şi tineresc. A fost perioada în care coada de cal a devenit extrem de populară, iar tapatul şi sculptarea părului au devenit o modă.

Este o abordare modernă a cuibului şi a cozii de cal, pe care le îmbină pentru a crea înălţimea coroanei, lăsând o textură moale, casual pentru restul părului.

„Bretonul greu îi conferă o notă modernă, iar nuanţele de roşu sunt în trend în prezent.“
Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Uscaţi bretonul, folosind o perie rotundă cu diametrul mare. Uscaţi apoi restul părului, periindu-l de sus în jos, pentru a crea volum la rădăcină şi fluiditate la capete.
Pasul 2: Strângeţi părul într-o coadă de cal care începe de sus şi rulaţi coada pe bigudiuri fierbinţi. Înainte de a scoate bigudiurile, lăsaţi părul să se răcească.
Pasul 3: Tapaţi părul cu un pieptene, pentru a-l face mai rezistent şi pentru a adăuga volum.
Pasul 4: Împărţiţi părul în două. Aduceţi fiecare parte în faţă şi prindeţi părul cu o agrafă aplicată în faţa elasticului cu care aţi legat coada de cal. Pentru un look modern, lăsaţi vârfurile libere. La final, aplicaţi fixativul NIVEA Diamond Gloss.

Sfatul lui Sally: Tapajul este o parte foarte importantă a acestui look, aşadar asiguraţi-vă că este foarte bine uscat, pentru a avea volum.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Long Repair
Balsam NIVEA Long Repair
Fixativ NIVEA Diamond Gloss

Anii ’60

’60 în cadenţă

Volumul şi lacul de păr erau esenţiale la începutul anilor ’60. Părul era tapat şi aranjat în forme înalte, cu mult volum. Faimosul cuib a rezistat de-a lungul acestei perioade şi continuă să apară chiar şi în zilele noastre pe covorul roşu.

“Interpretarea noastră a acestui look are volum şi coroana înaltă, precum şi adâncimea părţilor laterale, pentru a crea o tunsoare bob cu volum.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Aplicaţi spumă NIVEA VOLUME SENSATION la mijlocul şi pe vârfurile firelor de păr. Pulverizaţi fixativul NIVEA VOLUME SENSATION la rădăcini, pentru a conferi părului rezistenţa şi volumul necesare stilizării.
Pasul 2: Uscaţi părul, periindu-l spre spate cu o perie din păr. Pentru a obţine volum, lăsaţi capul în jos atunci când uscaţi rădăcinile. După ce părul este uscat, pulverizaţi din nou fixativul NIVEA VOLUME SENSATION pe toată lungimea firului şi periaţi din nou părul pe spate, folosind aceeaşi metodă, pentru a-i conferi o rezistenţă suplimentară.
Pasul 3: Plecând din partea din spate către cea din faţă, periaţi din nou părul şi pulverizaţi fixativul NIVEA VOLUME SENSATION pentru rezistenţă.
Pasul 4: Neteziţi părul cu o perie din păr şi întoarceţi vârfurile spre interior, pentru a crea forma bob. Fixaţi coafura cu agrafe, dacă este necesar.

Sfatul lui Sally: Nu folosiţi fixativ decât după ce aţi dat părului forma pe care o doriţi.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Volume Sensation
Balsam NIVEA Long Repair
Spumă de păr NIVEA Volume Sensation
Fixativ NIVEA Volume Sensation

Anii ’70

Hipioţii

Sloganul anilor ’70: simte-te confortabil şi fii relaxat. Părul trebuia să arate natural şi era esenţial că acesta să se poată mişca în voie, ca niciodată până atunci.

„Aceasta a fost perioada ideală: un păr care arată şi se simte perfect. Împărţit lejer, cu aspect neglijent, bucle naturale care cad liber, un stil care poate fi afişat oriunde.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: După ce aplicaţi spuma de păr NIVEA VOLUME SENSATION, uscaţi părul, lăsând capul în jos, pentru a obţine o flexibilitate ridicată a coafurii.
Pasul 2: Faceţi o cărare pe mijloc. Cu o „baghetă” sau o placă ondulatoare, înfăşuraţi şuviţele de păr spre spate, ajungând la mijlocul spatelui din fiecare parte.
.
Pasul 3: Scuturaţi părul pentru a atenua buclele şi pentru a obţine un finisaj natural.

Pasul 4: Faceţi 2 codiţe subţiri de fiecare parte a cărării şi prindeţi-le la spate cu o agrafă. La final, aplicaţi fixativul NIVEA VOLUME SENSATION pentru o coafură mai rezistentă.

Sfatul lui Sally: Ondulaţi numai vârfurile părului, nu şi partea de la rădăcină. Această coafură dă părului volum în partea inferioară şi la vârfuri.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Volume Sensation
Balsam NIVEA Long Repair
Spumă de păr NIVEA Volume Sensation
Fixativ NIVEA Volume Sensation

Anii ’80

Superstar-ul

Anii ’80 au reprezentat perioada în care s-a experimentat cel mai mult în stiluri şi culori. Nu conta tipul părului; acesta era decolorat şi tuns în forme nemaiîntâlnite până atunci. Toată lumea avea părul mare şi nu conta dacă numai vârfurile erau întoarse spre exterior, sau dacă părul era creţ şi aranjat într-un look neglijent. Părul era un element foarte important al ţinutei.

„Pentru un look perfect pentru această perioadă, trebuie să avem părul decolorat şi texturat. Este o variantă a clasicului bob – treptele sunt mai lungi, pentru un stil actualizat.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Aplicaţi spuma de păr NIVEA VOLUME SENSATION şi treceţi cu pieptenele prin păr pentru o distribuire uniformă.
Pasul 2: Faceţi o cărare laterală şi uscaţi părul cu foenul, la rădăcină şi la mijlocul firului de păr, periindu-l, pentru a obţine mai multă strălucire.
Pasul 3: Pentru a obţine look-ul rebel al vârfurilor, aplecaţi capul într-o parte şi uscaţi vârfurile de dedesubt.
Pasul 4: La final, aplicaţi NIVEA CREAM GEL pe partea superioară a părului, apoi pulverizaţi fixativul NIVEA COLOR CRYSTAL GLOSS pentru a conferi rezistenţă coafurii.

Sfatul lui Sally: Aplicaţi gel şi fixativ numai după ce aţi uscat vârfurile şi sunteţi satisfăcută de look-ul obţinut.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Spuma de păr NIVEA Volume Sensation
Şampon NIVEA Color Protect
Balsam NIVEA Color Protect
Gel NIVEA Cream
Fixativ NIVEA Color Crystal Gloss

Anii ’90

Femeia Metrosexual

Femeile abordau ţinute simple, cu tăieturi drepte. Costumele cu pantalon umpluseră garderobele femeilor, iar cuvântul unisex devenise tot mai influent în lumea modei.

“Interpretarea noastră a acestei perioade se defineşte prin simplitatea stilului, prin masculinizare şi strălucire. Accentul se pune pe simplitatea dată de liniile curate însă puternice.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Prindeţi cu o agrafă partea de sus a părului, pentru a o aranja mai târziu.
Pasul 2: Pe părul ud, aplicaţi spuma NIVEA DIAMOND GLOSS şi pieptănaţi. Prindeţi părul la spate într-o coadă simplă, din care formaţi mai apoi un coc.
Pasul 3: Pieptănaţi partea de sus a părului pe o parte şi răsuciţi-l spre spate, după care prindeţi-l
într-un coc la spate.
Pasul 4: Pentru un look lucios, fără fire rebele, aplicaţi la final NIVEA CREAM GEL. Pulverizaţi fixativul NIVEA DIAMOND GLOSS pentru a obţine strălucirea perfectă.

Sfatul lui Sally: Aplicaţi ceară de păr sau gel pe piepene înainte de pieptăna părul, pentru a obţine o coafură rezistentă.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Diamond Gloss
Balsam NIVEA Diamond Gloss
Spumă de păr NIVEA Diamond Gloss
Fixativ NIVEA Diamond Gloss
NIVEA Cream Gel

ACUM

Femeia sofisticată

Suntem în perioada în care se acceptă orice, atâta timp cât părul are strălucire şi mişcare. Nu mai este perioada culorilor tari, accentul punându-se acum pe nuanţe naturale şi strălucire. Părul trebuie să fie liber, treptele lungi conferindu-i părului volum, frumuseţe naturală şi lux.

„Punem accent pe calitatea părului şi pe culori naturale.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Acest stil dă formă vârfurilor şi nu are volum în creştet. Pentru a obţine look-ul dorit, aplicaţi spuma de păr NIVEA VOLUME SENSATION şi pieptănaţi pentru o distribuire uniformă.
Pasul 2: Uscaţi părul folosind o perie din păr natural. Periaţi părul ţinând capul în jos, apoi, după ce este uscat, faceţi o cărare pe o parte.
Pasul 3: Cu un ondulator, răsuciţi şuviţe groase de păr spre spate. Ondulaţi părul doar până la linia urechii, pentru a lăsa partea superioară dreaptă.
Pasul 4: După ce aţi ondulat vârfurile, periaţi cu o perie din păr, pentru a da volum. Finalizaţi cu fixativul NIVEA DIAMOND GLOSS.

Sfatul lui Sally: Când vorbim despre păr, ne referim la strălucirea şi calitatea sa – dacă părul dumneavoastră este ars sau are firele despicate, nu va arăta niciodată natural, aşadar folosiţi produse adecvate tipului dumneavoastră de păr şi, de câte ori este posibil, nu uitaţi să aplicaţi măşti reparatoare.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Long Repair
Balsam NIVEA Long Repair
Tratament NIVEA Long Repair 1 – Minute
Spuma de păr NIVEA Volume Sensation
Fixativ NIVEA Diamond Gloss

ACUM

Vintage

Vintage a fost şi continuă sa fie un trend de bază. Părul are în continuare calitatea, strălucirea şi look-ul natural al zilelor noastre, cu mici exagerări care dau nota vintage.

„Mi se pare extrem de interesant modul în care tehnicile şi trendurile în modă din trecut revin în zilele noastre şi cât de importante sunt acestea pentru stilurile abordate astăzi.” Sally Brooks

Cum se realizează

Pasul 1: Acest stil dă formă vârfurilor şi volum în creştet. Pentru a obţine look-ul dorit, aplicaţi spuma de păr NIVEA VOLUME SENSATION şi pieptănaţi pentru o distribuire uniformă.
Pasul 2: Uscaţi părul folosind o perie din păr natural. Periaţi părul ţinând capul în jos, apoi, după ce este uscat, faceţi o cărare pe mijloc.
Pasul 3: Pentru înălţime şi volum în creştet, rulaţi părul pe bigudiuri calde. Rulaţi pur şi simplu tot părul pe bigudiuri, spre spate şi lăsaţi-l să se răcească.
Pasul 4: Îndepărtaţi bigudiurile după ce s-au răcit şi periaţi părul cu o perie mare din păr.
Pasul 5: Pentru a adăuga volum la coroană, pur şi simplu periaţi părul pe spate, aranjaţi firele rebele şi finalizaţi cu fixativul NIVEA VOLUME SENSATION.

Sfatul lui Sally: Păstraţi trepte lungi de păr pentru a da volum vârfurilor.

Pentru a obţine look-ul dorit, aveţi nevoie de:
Şampon NIVEA Long Repair
Balsam NIVEA Long Repair
Spumă de păr NIVEA Volume Sensation
Fixativ NIVEA Volume Sensation

Bucuresti, 09.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *