free download 78 travel guides written by experts

“Vrem sa gandim, nu sa tocim!”

O noua disciplina de studiu pentru liceenii din Romania: „Invatare in societatea cunoasterii”

 SIVECO Romania prezinta o solutie inedita menita sa dezvolte capacitatile creative ale elevilor si sa transforme actul de invatare intr-o activitate eficienta  si placuta: programa optionala la decizia scolii „Invatare pentru societatea cunoasterii”.

Elevii vor avea ocazia, in premiera, sa combine in acelasi timp informatiile din mai multe domenii, intr-o maniera placuta si interesanta care sa le dezvolte gandirea analitica si creativitatea. SIVECO Romania contribuie astfel la dezvoltarea unei noi discipline optionale de studiu care este introdusa oficial in toate liceele din Romania incepand cu anul scolar 2011-2012.

Curriculumul transdisciplinar a fost dezvoltat in cadrul proiectului “Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” ID 25952 (cunoscut si ca proiectul “Multi-touch”) si se bucura de privilegiul unicitatii, fiind, de asemenea, printre primele abordari coerente ale conceptului de invatare axata pe competente si, probabil, primul curs transdisciplinar care integreaza cele doua arii de cunoastere: “Matematica si stiinte” si “Om si societate”.

Proiectul „Proces educational optimizat in viziunea competentelor societatii cunoasterii” este implementat de Unitatea de Management a Proiectelor cu Finantare Externa din Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (UMPFE-MECTS), in parteneriat cu SIVECO Romania si Universitatea Nationala de Aparare „Carol I” si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Avand ca grup-tinta elevii din licee, directorii liceelor si persoane din sistemul national de examinare, evaluare si curriculum din invatamantul preuniversitar, proiectul raspunde unei nevoi stringente a sistemului romanesc de invatamant, respectiv crearea unui mediu de invatare eficient in vederea cresterii accesului la educatie de calitate si formarii unor competente cheie si profesionale care sa faciliteze integrarea pe piata muncii.

Programa include 12 teme care pot fi abordate in diferite combinatii in functie de optiunile elevilor si profesorilor. Cursul ii ajuta pe elevi sa isi insuseasca noi cunostinte intr-un mod mai placut si este in acord cu legislatia in vigoare in domeniul educatiei.

Pentru profesori, proiectul este un pas inainte,  noua maniera de predare ii apropie mai mult de elevi.

Intr-o prima etapa, curriculumul optional a fost dezvoltat doar pentru clasa a XI –a, insa poate fi adaptat si pentru alte niveluri de studii.

Activitatea de conceptie a curriculumului integrat, inter si transdisciplinar precum  si  a ghidului metodologic pentru profesori  s-a desfasurat cu sprijinul specialistilor SIVECO Romania.

Initial acesta a reprezentat un proiect pilot implementat in  500 de licee din toata tara, insa  incepand din acest an programa optionala este introdusa in Curriculumul la Decizia Scolii la nivel national prin Ordinul Nr. 4572/06.07.2011, aprobat la inceputul lunii iulie de Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu.

Programa optionala si ghidul metodologic pot fi citite pe: www.transdisciplinar.pmu.ro.

stiri, www.prwave.ro, PRwave, imagine, comunicare, relatii publice, PR, stire, comunicate, comunicate de presa, evenimente, promovare, Romania
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *