metalshow

CE analizeaza posibilitatea realocarii unor fonduri pentru refacerea zonelor rurale

afectate de inundatii

Comisia Europeană analizează solicitarea României de realocare a unor fonduri din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru refacerea infrastructurii rurale din zonele afectate de inundaţii în ultima perioadă.

"Vom încerca să găsim soluţii, astfel încât fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală să contribuie la eforturile de sprijinire a satelor şi comunelor afectate de inundaţii. Este o situaţie foarte dificilă şi e important ca în ajutorul oamenilor să poată fi mobilizat tot sprijinul disponibil", a declarat comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş.

Comisarul Cioloş a primit ieri, din partea Ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, Mihail Dumitru o cerere de suplimentare cu 124,7 milioane Euro a bugetului pentru măsura 322 din PNDR "Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" prin realocarea unor economii de la măsura 611. "Plăţi complementare directe".

De asemenea, autorităţile de la Bucureşti au propus introducerea unei sub-măsuri pentru refacerea şi conservarea infrastructurii de prevenire şi protecţie împotriva inundaţiilor, prin realocarea a 150 de milioane de Euro din cadrul măsurilor 122"Creşterea valorii economice a pădurilor" şi 125 "Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi a adaptarea silviculturii".

Bucuresti, 07.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *