free download 78 travel guides written by experts

Casele eco HONKA au ajuns in Romania

Compania multinaţională Honka, ce produce case prefabricate din lemn de calitate superioară folosind cea mai avansată tehnologie de prelucrare din lume, s-a lansat astăzi şi în România prin intermediul Finn Land Business, importatorul exclusiv al mărcii în ţara noastră.

Casele prefabricate din lemn sub brandul finlandez Honka au intrat, începând de astăzi, pe piaţa din România. Costul caselor Honka variază între  300 – 1200 euro/mp în funcţie de specificaţiile şi dorinţele proprietarului. Clientul îşi poate comanda casa dintr-un catalog, urmând ca aceasta să fie livrată sub formă de kit complet, inclusiv ferestre şi instalaţii sanitare.

Importatorul exclusiv al mărcii în România oferă servicii complete de proiectare, pregătirea documentelor pentru avizare, servicii de logistică, consultanţă tehnică de specialitate, precum şi echipe de instalare. Pentru cei interesaţi, până la sfârşitul lunii mai, în România vor fi puncte de informare în toate oraşele mari din ţară.
„Aşteptările pentru anul acesta de pe piaţa românească sunt echilibrate în contextul economic actual. Obiectivul nostru este să livrăm şi să montăm 10 case până la sfârşitul anului urmând ca, în 2013 şi în următorii ani, să avem o creştere care să ne poziţioneze cu rezultate similare ţărilor vecine: Bulgaria, Ungaria, Slovenia, unde Honka livrează între 50 – 80 de unităţi pe an”, a declarat Cristy Băisan, managerul Finn Land Business S.R.L.

Honka deţine soluţii brevetate, fiind singurul producător din lume care produce grinzi lamelare din lemn, care nu se tasează, şi sunt echipate din fabrică cu garnituri de etanşare. Acestea se comportă ca şi materialele convenţionale (BCA, cărămida). Materialul lemnos pe care îl foloseşte Honka are 100 de ani vechime. El egalizează variaţiile de temperatură făcând casa călduroasă iarna şi răcoroasă vara. În plus, casele au un grad ridicat de rezistenţă la activităţi seismice datorită flexibilităţii lor.
Ambientul interior este sănătos datorită interacţiunii lemnului masiv cu umiditatea din aer ce este menţinută în interior la un nivel optim, Honka fiind singurul producător european care are CE marking din 2004.
Casele Honka sunt ecologice şi pot fi montate pe puncte de sprijin  (cuzineţi) sau pe placă. Pereţii sunt realizaţi din lemn masiv sau din rigips şi materiale clasice puse pe cadru din lemn. Proprietarul primeşte 2 ani de garanţie pentru toate materialele şi 4 ani pentru aspectele de ordin calitativ. Arhitectura caselor Honka poate fi atât tradiţională cât şi modernă cu influenţă scandinavă. Echipele de producţie preiau fişierele şi lucrează după proiecte lucrate în Arhicad.
Prima casa Honka din România are deja un proprietar  şi a fost amplasată în Azuga. Cea de-a doua casa va fi ridicată în Neptun, până la sfârşitul lunii mai. Aceasta va fi locuinţă-model pentru cumpărătorii interesaţi.

Despre Honka
Grupul Honkarakenne este principalul furnizor de construcţii din lemn autentic sub marca Honka. Gama de produse include case rezidenţiale şi de vacanţă, precum şi proiecte la scară largă precum hoteluri, restaurante şi sate de vacanţă. Aproape 80.000 de produse Honka au fost vândute în peste 50 de ţări, încă din 1958. Producţia acestora are loc în Finlanda. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 55 milioane euro, din care un procent de 56% a fost dat de exporturi.

Despre Finn Land
Finn Land Business este importatorul exclusiv în România al mărcii Honka, în parteneriat cu retailerul din Ungaria al brandului finlandez.

Bucuresti, 20.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *