free download 78 travel guides written by experts

Lansare de carte la Libraria Bastilia din Bucuresti: „Mass media insider” de Tudor Calin Zarojan

Miercuri, 21 martie, la ora 19.00, la Librăria Bastilia din Bucureşti (Piaţa Romană nr. 5), Tudor Călin Zarojanu ne va dezvălui povestea unui ziarist şi a nenumăratelor redacţii de ziare, reviste, posturi de radio şi TV prin care trece din anii ’90 încoace, poveste spusă de cel mai recent roman al său, Mass media insider, apărut de curînd în colecţia „Ego. Proză” de la editura Polirom.

Despre povestea lui Ştefan Barack, protagonistul romanului Mass media insider, alături de Tudor Călin Zarojanu, vor mai vorbi: Tia Şerbănescu, Grigore Cartianu, Alex Ştefănescu.

Discuţia – la care şi cei din public sînt invitaţi să participe – va fi moderată de Daniel Cristea-Enache.

Cuvîntul înainte al autorului

„Paginile care urmează sînt transcrierea, colaţionarea şi, pe alocuri, stilizarea celor 361 de mailuri pe care le-am primit, între 16 mai 2007 şi 8 iunie 2010, de la o persoană necunoscută. Nu vreau să-mi amintesc efortul de a pune cîteva mii de diacritice şi de a verifica aproape la fel de multe semne de punctuaţie.

De ce am făcut-o? De ce am decis să încerc să public textul? Dintr-un singur motiv : pentru că spune poveşti şi prezintă personaje dintr-un domeniu aflat în prim-planul atenţiei publice, cu care toată lumea interferează, despre care toată lumea are păreri ferme, dar despre care prea puţini ştiu cum funcţionează.

Am şi eu unele legături în zona presei, atît cît să pot afirma că textul e cel puţin credibil. Fireşte, nu pot verifica detaliile, motiv pentru care – în ciuda insistenţelor celui cu care am corespondat vreme de trei ani – am decis să înlocuiesc majoritatea numelor. Sînt sigur că, astfel, nu se pierde nimic din substanţa textului.

De altfel, Ştefan Barack nu e nici el numele real al unei persoane – cel puţin, nu una publică. Nu l-am găsit pe Google. Nu l-am întîlnit niciodată pe Ştefan Barack, nu ştiu cum arată, n-am vorbit la telefon.”

Citiţi aceste mărturisiri şi veţi descoperi cum arată presa văzută din interior. O să fiţi şocaţi, amuzaţi sau neîncrezători!” (Tudor Călin Zarojanu)

Romanul este disponibil şi sub formă de eBook. Click aici pentru a vizualiza toate eBookurile noastre.

Tudor Călin Zarojanu (n. 1956) este consilier în management şi realizator la TVR. A fost şef de secţie, apoi redactor-şef adjunct la Zig Zag (1992-1995), redactor-şef adjunct la Revista X (1995-1996), redactor-şef la Flacăra (1996-1997), şeful secţiei „Actualitate“ la Cotidianul (1997-1998), şeful secţiei „Social-Eveniment“ la Mediafax (1998-2001), senior editor la Flacăra (2001-2005). Volume publicate: Viaţa ca troleibuz (proză scurtă, 1992; Premiul Uniunii Scriitorilor din România pentru debut), Viaţa lui Corneliu Coposu (biografie, 1996; ediţia a II-a, 2005), Reluare cu încetinitorul (roman, 1997), Sfîrşitul lumii (roman, Polirom, 2005), Copiii asfaltului (proză scurtă, 2006), Juniorii Seniorului (2009), Cartea albă a porcului (2011).

Bucuresti, 20.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *