Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Bombardier Transportation va livra pentru RATP vagoane pentru linia RER A din Paris

Trenuri supraetajate, moderne, de scurt parcurs, pentru suburbiile din Paris

Consorţiumul Alstom-Bombardier a primit confirmarea oficială de la Regia Autonomă de Transport din Paris (RATP) pentru o comandă sigură de 60 de garnituri de trenuri, aşa cum a fost anunţat pe 8 aprilie, 2009.

Această comandă este evaluată la aproximativ 842 milioane de euro (1,1 miliarde de dolari americani). În calitate de membru al consorţiumului, responsabil de o treime din comandă, partea lui Bombardier se ridică la aproximativ 286 milioane de euro (386 milioane de dolari americani).

Bombardier va livra cele trei vagoane intermediare ale garniturilor de tren formate din 5 vagoane, în total acestea însumând un număr de 180 de vagoane. Compania va proiecta şi va asambla aceste vagoane la fabrica Bombardier din Crespin, regiunea  Valenciennes. Prezentarea primului tren este programată pentru decembrie 2010.

Începând cu anii 1990 şi până în 2000, acelaşi consorţium a proiectat şi a construit trenurile suburbane pentru Regia Autonomă de Transport din Paris. Noile trenuri sunt bazate pe acestea din urmă, dar beneficiază de un plus de spaţiu, performanţe mai ridicate şi sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie ce respectă noile norme de protecţie a mediului înconjurător.

Jean Bergé, Preşedintele Bombardier Transportation Franţa, a declarat: „Bombardier este încântat să participe, alături de Alstom şi de RATP, la dezvoltarea şi producţia lui MI09, o nouă generaţie de trenuri MI2N, ce beneficiază de multe dotări tehnologice suplimentare.”

Bucuresti, 25.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *