metalshow

BIBLIOTECARII revin în sezonul 3 al serialului, care are premiera duminică, 27 noiembrie, la 19:00, numai la DIVA

În noul sezon al serialului de aventuri, Bibliotecarii sunt deopotrivă vânători și pradă

În cel de al treilea sezon al serialului, Bibliotecarii se văd forțați să facă față unui inamic mai periculos decât toți dușmanii cu care s-au confruntat până acum: Apep, Zeul Egiptean al Haosului.

După ce iese la iveală dintr-un sarcofag din Egipt, Apep – care ia forma fiecărui trup uman pe care îl posedă – este hotărât să deschidă un portal spre o dimensiune alternativă, pentru a elibera Răul pur în lume, așa cum vedem în premiera sezonului 3 al serialului Bibliotecarii, duminică, 27 noiembrie, la 19:00, numai la DIVA.


După ce i-au învins pe Dulaque în primul sezon şi pe Prospero în sezonul 2, vor fi, oare, Bibliotecarii capabili să facă același lucru și în sezonul al treilea? Pe lângă lupta lor permanentă cu forțele răului, pentru controlul asupra artefactelor cu puteri magice, în noul sezon Bibliotecarii trebuie să se confrunte și cu D.O.S.A. – Departamentul de Anomalii Statistice -, o agenţie secretă comandată de Generalul Cynthia Rockwell (Vanessa Williams), care îi consideră pe Bibliotecari adevăraţi terorişti supranaturali.

Prin urmare, Bibliotecarii trebuie să-şi asume şi rolul vânătorului, şi pe cel al vânatului, în timp ce Flynn (Noah Wyle), Baird (Rebecca Romijn), Stone (Christian Kane), Cassandra (Lindy Booth) și Ezekiel (John Harlan Kim) își reiau rolurile de protectori ai comorilor mistice, cu ajutorul singuraticului administrator al Anexei Bibliotecii, Jenkins (John Laroquette). Împreună, cu toții luptă, misiune după misiune, pentru a salva lumea şi pornesc în aventuri pe tot globul, de la casa nordică a giganţilor de gheaţă, la Triunghiul Bermudelor şi la magicul tărâm Shangri-La.

De-a lungul acestor aventuri, legăturile dintre Bibliotecari devin mai puternice şi grupul învaţă lucruri noi: Baird şi Flynn află ce înseamnă încrederea adevărată; Jenkins i se confesează Cassandrei, care învaţă în continuare să-şi administreze emoţiile şi „darul” magic; Stone învaţă să-şi folosească în acelaşi timp inteligenţa şi puterea; Ezekiel începe să aibă grijă şi de altcineva, nu doar de el însuşi.

Serialul Bibliotecarii are în centru o organizaţie antică ascunsă sub Biblioteca Publică Metropolitană din New York, care protejează lumea de realitatea magică şi secretă care ne înconjoară. Acest grup interesant de personaje rezolvă mistere imposibile, luptă cu ameninţările supranaturale şi recuperează artefacte puternice din întreaga lume.

Nu ratați premiera sezonului 3 al serialului Bibliotecarii duminică, 27 noiembrie, la ora 19:00, numai la DIVA. În fiecare duminică va fi difuzat câte un episod.

BIBLIOTECARII

SEZONUL 3

DOSAR DE PRESĂ

Despre sezonul 3

După ce i-au învins pe Dulaque în primul sezon şi pe Prospero în sezonul 2, Bibliotecarii sunt forţaţi, în cel de al treilea sezon, să înfrunte un adversar mult mai puternic decât tot ce au înfruntat până acum: Apep, zeul egiptean al haosului. După ce iese la iveală dintr-un sarcofag din Egipt, Apep – care ia forma fiecărui trup uman pe care îl posedă – este hotărât să deschidă un portal spre o dimensiune alternativă, pentru a elibera Răul pur în lume. Ultima dată când a încercat asta, primul Bibliotecar şi primul Gardian l-au putut opri; vor fi Bibliotecarii noştri capabili să facă la fel?

La început, Bibliotecarii par extrem de capabili să-i ţină piept. Într-o primă fază, Flynn, Gardianul Baird, Stone, Cassandra, Ezekiel şi Îngrijitorul Jenkins îl împiedică pe Apep să deschidă un portal. Dar grupul începe să se fractureze: Baird se teme că Bibliotecarii mai tineri nu au ajuns încă la nivelul de expertiză necesar; aparent, Flynn şi Jenkins ascund lucuri de Baird; Stone, Cassandra şi Ezekiel se ceartă pe tema folosirii magiei în lumea reală; în peisaj intră  D.O.S.A. – Departmentul de Anomalii Statistice -, o agenţie secretă comandată de Generalul Cynthia Rockwell, care îi consideră pe Bibliotecari adevăraţi terorişti supranaturali.

Bibliotecarii au probleme şi din cauza curselor întinse de Apep, şi din cauza băgăcioşilor agenţi D.O.S.A., şi din cauza grijilor personale. De-a lungul sezonului, se confruntă cu adversari diverşi – de la vârcolaci subterani, la staruri de reality-show transformate prin intermediul magiei – şi pornesc în aventuri pe tot globul, de la casa nordică a giganţilor de gheaţă, la Triunghiul Bermudelor şi la magicul tărâm Shangri-La.

De-a lungul acestor aventuri, legăturile dintre Bibliotecari devin mai puternice şi grupul învaţă lucruri noi: Baird şi Flynn află ce înseamnă încrederea adevărată; Jenkins i se confesează Cassandrei, care învaţă în continuare să-şi administreze emoţiile şi „darul” magic; Stone învaţă să-şi folosească în acelaşi timp inteligenţa şi puterea; Ezekiel începe să aibă grijă şi de altcineva, nu doar de el însuşi, chiar dacă e vorba doar despre oul Monstrului din Loch Ness.

Când Apep face o ultimă încercare de a deschide un portal şi D.O.S.A. îl ajută fără să vrea, Bibliotecarii sunt pregătiţi. Cel puţin până când Flynn dezvăluie un secret care va da peste cap universul Bibliotecii, dacă Baird, Stone, Cassandra, Ezekiel şi Jenkins nu pun laolaltă tot ce au învăţat, pentru un act eroic care îl va salva şi pe Flynn, şi întregul univers.

Biblioteca este o organizaţie secretă care de secole bune colecţionează artefacte magice şi obiecte prea puternice pentru a se afla în mâinile muritorilor de rând, învinge monştrii care ne atacă şi rezolvă mistere complexe antice şi de demult. În tot acest timp, Biblioteca a avut un BIBLIOTECAR – un savant care a descâlcit toate aceste puzzle-uri – şi un GARDIAN care îl ţine în viaţă pe cel dintâi. Acest duo este înlocuit de fiecare dată când vechea echipă moare şi păzeşte lumea noastră, în care magia este considerată o poveste de adormit copiii.

Biografiile actorilor

Noah Wyle – Flynn Carsen

Noah Wyle este nominalizat la Emmy® şi Globul de Aur® şi este celebru graţie rolului premiat din cele 12 sezoane ale serialului dramatic marca NBC „Spitalul de urgenţă”: Dr. John Carter. Acum, Wyle este producător executiv şi actor principal în serialul Bibliotecarii, ajuns la sezonul 3. Recent, Wyle a fost protagonist şi producător al aclamatului serial SF Falling Skies, care s-a terminat în 2015.

Wyle mai are în palmares apreciatul rol al lui Steve Jobs în pelicula nominalizată la Emmy Piraţii din Silicon Valley. A jucat, în drama lui Oliver Stone din 2008 W., rolul Secretarului de Comerţ american Don Evans. A apărut în drama lui Rod Lurie Adevărul și numai adevărul, alături de Angela Bassett şi Kate Beckinsale. În 2009, a jucat în O poveste americană, de William Olsson, alături de Gretchen Mol. Wyle l-a jucat pe Flynn Carsen în trilogia de filme Bibliotecarul (Bibliotecarul: Comoara din spatele cărților – 2004, Bibliotecarul 2: Întoarcerea la minele Solomon – 2006 şi Bibliotecarul 3: Dracula și pocalul blestemat – 2008). Şi a jucat în În familie, pe care l-a şi produs. Wyle a mai apărut în producţiile Dragoste otrăvitoare, Destul!, Donnie Darko, Swingul şi băieţii şi Oameni de onoare. În 2005, a jucat în pelicula În inima Californiei, iar în 2010 a fost protagonist în Regina celor mulţi.

Pe lângă cariera de film şi TV, Wyle este pasionat de teatru şi este producător creativ al premiatei Blank Theatre Company. A jucat alături de aceasta pe scenă în 1995, în piesa The 24th Day, alături de Peter Berg, şi în 2006, în piesa Lobster Alice, în care era artistul suprarealist Salvador Dali.

Wyle este implicat în numeroase alte proiecte, este purtător de cuvânt naţional pentru Cover the Uninsured Week (iniţiativă fără precedent, menită să apere drepturile celor 44 de milioane de americani care nu au asigurări de sănătate). În 2012, Wyle a sprijinii grupul pentru persoane cu dizabilităţi ADAPT, activişti care luptă cu tăierile de costuri din cadrul Medicaid. Mai colaborează în scop caritabil cu Doctors of the World, Human Rights Watch şi Best Friends Animal Sanctuary.

Rebecca Romijn – Eve Baird

Rebecca Romijn îşi menţine statutul la Hollywood jucând în filme şi proiecte de televiziune importante. Momentan, Romijn filmează al treilea sezon din emisiunea-concurs despre body painting marca GSN Skin Wars – a cărei gazdă şi producător executiv este şi care îşi propune să descopere cei mai talentaţi şi mai versatili body painteri din SUA. Romijn a jucat în seria de blockbustere X-Men, X-Men 2 şi X-Men: Ultima înfruntare, în rolul lui Mystique, alături de Hugh Jackman şi Halle Berry. În 2011, şi-a reluat rolul, într-un cameo, în X-Men: Cei dintâi. Dar cirticii o apreciază pentru alt rol, cel în filmul lui Brian De Palma, Femeia fatală, în care a fost colegă cu Antonio Banderas. A mai jucat în: Larry Gaye: Renegade Male Flight Attendant, Phantom Halo, Tyler Perry’s Good Deeds, The Punisher, Godsend, Rollerball, Simone, Lies and Alibis, Man About Town şi Lake City.

A trecut din lumea modellingului în cea a televiziunii cu roluri memorabile în seriale ca Prietenii tăi şi Just Shoot Me, dar şi în rol de gazdă a emisiunii MTV House of Style. Pe micul ecran, Romijn a jucat în două sezoane din serialul ABC nominalizat la Emmy, Betty cea urâtă. Romijn a mai jucat cu Jon Tenney în serialul TNT King and Maxwell, în serialul de comedie marca Adult Swim NTSF:SD:SUV (alături de Paul Scheer, Martin Starr şi Rob Riggle) şi serialul WB Pepper Dennis (unde a avut rolul principal).

Romijn locuieşte în Los Angeles cu soţul ei, actorul Jerry O’Connell, şi fetele lor gemene.
 
Christian Kane – Jacob Stone

Dacă „90% din viaţă se rezumă la a te implica”, atunci Christian Kane e dovada vie a acestui dicton. Talentatul actor a transformat vorba lui Woody Allen într-un motto persoal şi cariera lui multifaţetată dovedeşte clar că e decis să-şi croiască propriul drum pentru a ajunge în vârf. Astăzi, Kane este celebru atât pe ecrane, cât şi pe scena muzicală.

Kane a trăit în ultimii şase ani în Portland (Oregon) şi joacă în serialul TNT Bibliotecarii, o producţie Dean Devlin şi Electric Entertainment, al cărei sezon doi se lansează în toamna asta şi care a avut anul trecut cel mai vizionat episod-pilot de pe posturile de cablu din State. Serialul s-a plasat pe locul doi ca audienţe în 2014, pe posturile de cablu.

Anterior era cunoscut pentru rolul lui Lindsey McDonald în serialul lui Joss Whedon, Angel, iar CV-ul lui mai include un rol principal în serialul produs de Jerry Bruckheimer pentru CBS Close to Home şi rolul lui High Wolf din miniseria lui Stephen Spielberg Into the West. Kane şi-a lăsat amprenta şi pe marele ecran în filmele Vis împlinit, Tineri însurăței (în care a fost coleg cu Ashton Kutcher şi Brittany Murphy), O viaţă aproape perfectă (în care a fost logodnicul frumoasei Angelina Jolie), Ultima aventură (în care a avut onoarea să fie coleg cu Robert Duvall), Pasiuni trecătoare, Hide şi Taxi – pentru a numi doar câteva titluri.

Lindy Booth – Cassandra Cillian

Lindy Booth este exemplul perfect de poveste de succes la Hollywood, construindu-şi reputaţia de actriţă capabilă şi versatilă graţie faptului că a ales roluri care au interesat-o cu adevărat.

Booth se simte la ea acasă pe micul ecran şi momentan joacă în serialul TNT Bibliotecarii, alături de Noah Wylie şi Rebecca Romijn, al cărui sezon doi are premiera în această toamnă. A mai jucat recent în filmul de acţiune inspirat de seria de benzi desenate omonimă, Kick Ass 2, în care a fost colegă cu Chloe Grace Moretz, Jim Carrey şi Aaron Taylor-Johnson. Booth e cunoscută pentru rolul lui Riley Grant din serialul Disney Channel The Famous Jett Jackson, cel al Agentului Hawk din Silverstone şi cel al Claudiei din aventurosul serial Vânătoarea de comori. În 2009, Booth a apărut în rolul lui A.J Butterfield în serialul NBC The Philanthropist. Pe micul ecran, a mai apărut în NCIS, Cu sânge rece, CSI: New York – Criminaliştii, Mesaje de dincolo şi Zona crepusculară, Warehouse 13, October Road, Starhunter, Mutant X şi The 4400.

Booth a jucat în filmul horror din 2005 Cry Wolf, în remake-ul din 2004 al Dawn of the Dead şi în thriller-ul Wrong Turn (2003, cu Eliza Dushku).

Booth s-a născut în Canada şi locuieşte în Los Angeles (California).

John Kim – Ezekial Jones

John Kim e născut şi crescut în Melbourne (Victoria). În copilărie s-a concentrat pe sport: baschet, tenis şi fotbal australian. Abia în adolescenţă a devenit interesat de actorie.

Prima lui audiţie a fost pentru miniseria de război marca Tom Hanks şi Steven Spielberg, Pacific, care se filma la o oră distanţă de oraşul lui natal. La scurtă vreme după ce a terminat lucrul la Pacific, John a semnat cu o agenţie de talente importantă, după un interviu telefonic, şi – după doar o săptămână – a primit rolul lui Dale McGregor în cel mai longeviv serial australian, Neighbours, produs de FremantleMedia.

John apare momentan în rolul lui Dean Devlin în serialul TNT Bibliotecarii, continuarea trilogiei cinematografice de succes cu Noah Wyle în rolul principal.

John Larroquette – Jenkins

De patru ori laureat cu Emmy pentru „cel mai bun actor secundar în serial de comedie”, Larroquette e cunoscut publicului TV pentru rolul procurorului-adjunct Dan Fielding, în serialul NBC Night Court. A mai jucat în serialul de comedie marca  NBC The John Larroquette Show, în care era managerul de noapte al unei staţii de autobuz din St. Louis, care încerca să-şi schimbe viaţa. În sezonul doi, serialul a fost nominalizat la 4 Premii Emmy, inclusiv unul pentru „cel mai bun actor principal” – Larroquette.

Pe micul ecran, John a mai jucat în serialul dramatic Cabinet de avocatură, rol care i-a adus o nominalizare la Emmy pentru „cel mai bun guest star într-un serial dramatic”. În 2007, s-a alăturat distribuţiei serialului Boston Legal, în care era Carl Sack, un avocat serios (antiteza celui mai celebru avocat pe care l-a jucat, Dan Fielding). Recent, John a apărut episodic în seriale ca Almost Human, Sober Companion (episodul-pilot), Hoţul fermecător, Chuck şi Dr. House.

Pe marele ecran, Larroquette a jucat în Richie Rich (cu Macauley Culkin), Întâlnire cu surprize (de Blake Edwards, cu Bruce Willis şi Kim Basinger), Madhouse (cu Kirstie Alley), Aventuri de vacanţă, Star Trek III: În căutarea lui Spock (în care era ofiţerul klingonian Maltz), Experiment periculos şi Zona crepusculară: Filmul.

Larroquette locuieşte la Los Angeles cu soţia lui, Elizabeth, şi cei trei copii ai lor.

Descrierile personajelor

Rebecca Romijn este Eve Baird

Până a fost recrutată de Bibliotecă, Baird era liderul unei echipe de contra-terorism a NATO. Soldat dur şi extrem de priceput la rezolvarea problemelor tactice, acum Eve îşi foloseşte priceperea în postura de Gardian al Bibliotecii şi e însărcinată cu protejarea lui Flynn şi a noilor lui recruţi în toate aventurile lor. Lumea magiei e una nouă pentru Baird, care este adesea enervată şi uimită de misterele descoperite de echipă. Dar este şi cucerită de priceperea lui Flynn şi se chinuie să păstreze relaţia lor la un nivel strict profesional.

Christian Kane este Jacob Stone

Născut şi crescut în Oklahoma, Jacob Stone şi-a petrecut întreaga viaţă încercând să devină ca unul dintre cowboy-ii alături de care lucrează pe platformele petroliere. Dar Stone e un geniu care ştie tot despre artă, arhitectură şi istorie, aşa că nu se prea poate integra. Amestecul perfect de creier şi muşchi, Stone se pricepe la fel de bine şi la analizarea unui Bernini, şi la a se lua la bătaie într-un bar.

Lindy Booth este Cassandra Cillian

Cassandra a fost mereu inteligentă, dotată cu memorie fotografică şi extrem de pricepută la calcule, ajutată fiind de sinestezie – abilitatea de a-ţi lega toate cele cinci simţuri la memorie. Cassandra vede numerele drept culori, calculele drept note muzicale, iar matematica îi miroase a mic-dejun… Dar de când tumoarea ei cerebrală (pe care o porecleşte cu drag „strugurele ei cerebral”) a făcut metastaze, darul i-a devenit blestem, copleşind-o cu halucinaţii. Acum Cassandra se chinuie să-şi folosească darurile pentru a combina ştiinţa şi magia înainte să i se termine timpul…

John Kim este Ezekiel Jones

Clar cel mai corupt dintre noii recruţi ai Bibliotecii, Ezekiel Jones este un hoţ de înaltă clasă care are grijă de o singură persoană pe lumea asta… Ezekiel Jones. Dă o mână binevenită de ajutor când Bibliotecarii trebuie să ajungă într-un loc bine păzit sau trebuie să scape dintr-o situaţie problematică. Ezekiel iubeşte aventura şi e mereu dornic de o provocare nouă, dar încă nu le-a dovedit colegilor că pot avea încredere în el.

John Larroquette este Jenkins

Jenkins e singuraticul administrator al Anexei Bibliotecii, din Portland (Oregon). Deloc sociabil de fel, Jenkins şi-ar petrece cu mare plăcere zilele izolat în Laboratorul lui Magic, lucrând la diverse gadgeturi. Aşa că nu e deloc încântat când Flynn, Baird şi restul Bibliotecarilor îi bat la uşă şi vor să-şi instaleze baza de operaţiuni în sanctuarul lui pe vremuri liniştit. Dar acum că i s-a aflat secretul – este Galahad, cavalerul nemuritor al Mesei Rotunde – Jenkins îşi redescoperă instinctele eroice.

Noah Wyle este Flynn Carsen

Inteligent şi plin de energie, Flynn Carsen s-a născut să fie Bibliotecar. Are peste 20 de diplome în CV şi îşi foloseşte cunoştinţele vaste pentru a cerceta întâmplările magice de pe întregul glob, pentru a întregi colecţia de artefacte mitologice a Bibliotecii şi pentru a salva lumea de ameninţările supranaturale. Când vine vorba despre relaţiile interpersonale însă, Flynn e fermecător, dar puţin nepriceput. E cam singuratic şi acceptă greu ajutorul noilor recruţilor ai Bibliotecii – mai ales cel al frumosului său Gardian, Eve Baird.

Sinopsisuri episodice

Episodul #301: „And the Rise of Chaos”

Când zeul egiptean al haosului pătrunde în corpul unui om, încearcă să elibereze Răul pur în lumea largă, declanşând bătălia finală dintre Bine şi Rău. Pentru a-l opri, Bibliotecarii trebuie să descifreze o serie de indicii dintr-un muzeu ştiinţific, printre care şi un avertisment misterior rostit de manechinele dintr-o expoziţie, trezite la viaţă.

Episodul #302: „And the Fangs of Death”

Flynn îşi conduce colegii Bibliotecari într-o misiune de salvare a fostului Gardian Charlene, iar aceştia devin prozonieri într-o capcană subterană plină de vârcolaci egipteni, conduşi de ameninţătorul Apep, care vor să-i omoare pe toţi.

Episodul #303: „And the Tears of a Clown”

Bibliotecarii investighează un misterios carnaval ambulant, unde descoperă sinistrul secret al unui magician corupt de magie.

Episodul #304: „And the Reunion of Evil”

Recuperarea unui artefact se dovedeşte a nu fi deloc o misiune de rutină: obiectul se lipeşte de Cassandra. În paralel, o furtună îi forţează pe Stone şi Cassandra să caute adăpost într-un hotel misterios, care găzduieşte o adunare a demonilor, care vor să pună mâna pe artefactul cu pricina.

Episodul #305: „And the Self-Fulfilling Prophecy”

După ce are o viziune despre propria moarte, cauzată de un asasin supranatural, Baird încearcă să păcălească soarta şi să oprească îndeplinirea mortalei profeţii.
   
Episodul #306: „And the Trial of the Triangle”

Pentru a opri răspândirea Răului pur în lume, echipa trebuie să descopere Ochiul lui Ra şi să descâlcească misterul Triunghiului Bermudelor. Flynn trebuie să treacă o serie de teste pentru a găsi Ochiul şi, cu această ocazie, află o mulţime de lucruri despre el.

Episodul #307: „And the Curse of Cindy”

Enervanta Cindy Kroger devine brusc extrem de populară, datorită unei poţiuni magice a iubirii. Bibliotecarii trebuie să o oprească înainte ca aceasta să transforme întreaga lume în adoratori, prin intermediul unei rachete magice a iubirii.

Episodul #308: „And the Eternal Question”

Mai multe combustii spontane îi trimit pe Bibliotecari la un spa holistic condus de vampiri, care au descoperit secretul care le permite să circule liberi în plin soare.
        
Episodul #309: „And the Fatal Separation”

Când casa sacră a Regelui Maimuţă, Shangri-La, este cotropită de un colecţionar malefic de artefacte magice, balanţa Universului e în pericol şi Bibliotecarii trebuie să-şi unescă forţele pentru a salva tărâmul magic… iar asta i-ar putea costa scump.

Episodul #310: „And the Wrath of Chaos”

Bibliotecarii luptă pe două fronturi, Biblioteca fiind infiltrată în acelaşi timp şi de Apep, şi de D.O.S.A. Flynn, Baird, Stone, Cassandra, Ezekiel şi Jenkins trebuie să facă front comun pentru a salva Biblioteca, lumea şi pe ei înşişi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *