free download 78 travel guides written by experts

BCR Sperante da credit talentelor

Ştefan Atârgoviţoaiei a câştigat marele premiu la Sanremo Junior

Ştefan Atârgoviţoaiei a câştigat marele premiu la cel mai mare festival de muzică uşoară pentru copii din Europa – „Festivalul Sanremo Junior“ şi premiul I la categoria lui de vârstă. Ştefan este unul dintre cei 15 copii selectaţi în programul BCR Speranţe 2010, prin intermediul căruia primeşte sprijin financiar pentru a-şi dezvolta talentul muzical. Participarea sa în cadrul festivalului de la Sanremo a fost, de asemenea, susţinută prin proiectul BCR Speranţe, care a acoperit toate costurile de călătorie, cazare şi avion.

La cei doar 10 ani, Ştefan a parcurs o cale lungă până să ajungă la festivalul de la Sanremo, ceea ce a însemnat multă muncă, dar şi sacrificii.

Provine dintr-o familie modestă din Iaşi, cu nouă membri, iar câştigurile tatălui nu sunt suficiente pentru acoperirea lecţiilor de canto şi participarea la competiţii ale lui Ştefan. Eforturile familiei de a găsi un sprijin s-au concretizat anul trecut, prin acceptarea lui Ştefan în cadrul proiectului BCR Speranţe.

“Este o performanţă deosebită pentru Ştefan, mai ales că a fost o competiţie strânsă, şi suntem foarte bucuroşi că îl susţinem să îşi îndeplinească visul de a urma o carieră muzicală. Prin acest proiect, BCR sprijină activ, pe termen lung, educaţia muzicală a unor copii şi tineri talentaţi, dar care se confruntă cu probleme financiare, iar prin realizările lor eforturile noastre de a-i ajuta să-şi contruiască un viitor sunt răsplătite”, a spus Ilinca Macri, Şef Departament Comunicare Internă şi Comunitate în cadrul BCR.

Ştefan Atârgoviţoaiei, elev in clasa a IV-a la Colegiul de Arta "Octav Bancila" din Iaşi, a fost selectat în finala festivalului Sanremo Junior cu piesa "În paşi de step", semnată de compozitorul Jolt Kerestely. De patru ani este membru al trupei de dans "The Sky", în cadrul căreia dansează frecvent step. În plus, Stefan cântă de la vârsta de 5 ani şi jumătate. Ediţia de anul acesta a concursului, desfăşurat în Italia, a reunit participanţi din 16 ţări.

Anul trecut, BCR împreună cu Salvaţi Copiii, Romani CRISS, Radio România şi TVR, au desfăşurat ediţia 2010 a proiectului socio-educaţional BCR Speranţe, prin care au continuat să susţină financiar educaţia muzicală a unei serii de 15 copii foarte talentaţi, dar cu mijloace financiare insuficiente. În prezent, pe baza unor planuri de intervenţie, fiecare dintre ei primeşte sprijin financiar pentru a-şi dezvolta talentul muzical.

Mai multe detalii despre proiectul BCR Speranţe regăsiţi aici.

Bucuresti, 11.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *