free download 78 travel guides written by experts

Baumix: Vom mentine nivelul preturilor in ciuda cresterii cheltuielilor

Compania acoperă creșterea de 10% a cheltuielilor pentru a menține prețurile la nivelul din 2010

Producătorul autohton de materiale de construcții Baumix declară că, în ciuda creșterii cheltuielilor de producție cu circa 8-10% pe baza scumpirilor în lanț a materiilor prime, în special a hârtiei (sacii) și combustibilului, a menținut în primul trimestru prețurile la nivelul din 2010.

În 2010, prețurile medii la nivelul întregii piețe au suferit o contracție de circa 10-15% față de 2009. 

Ținând cont atât de sezonalitatea pieței cât și de influența lipsei proiectelor administrației centrale și locale, reprezentanții Baumix estimează că o creștere a prețurilor va conduce la contracția pieței, deja afectată în 2009 și 2010 de criza economică.

“În acest moment, piața nu este pregătită să absoarbă o creștere a prețurilor, deși sunt deja jucători care iau în calcul și această posibilitate. În ceea ce ne privește facem eforturi în a acoperi aceste creșteri ale cheltuielilor prin eficientizarea costurilor” a declarat Răzvan Bobe, Director Cercetare Dezvoltare Baumix.

În ceea ce privește comportamentul consumatorilor în 2011, potrivit reprezentanților Baumix, cele mai cerute produse vor rămâne, la fel ca în 2010, cele din gama economică Primus, caracterizate de un raport optim performanță-preț.

Bucuresti, 17.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *