free download 78 travel guides written by experts

“Avarul” lui Moliere

19 aprilie 2011 – Palatul National al Copiilor

"Bun gust, eleganta, rafinament, oameni frumosi intr-o Capitala bantuita de spectrul materialului, violentei si prostului-gust. Un pariu cu uratenia, ce va fi cu siguranta invinsa de propunerea de spectacol semnat Daniel Nitoi." – Eugen Cristea

Comedia cea mai sociala a marelui clasic – Moliere, vine in intampinarea publicului roman pe 19 aprilie 2011, ora 19.30 la Palatul National al Copiilor! Mult asteptata reprezentatie ne introduce in interiorul unei familii burgheze din a doua jumatate a veacului al XVII-lea, careia ii aflam moravurile si vicisitudinile. Figura centrala, care le domina pe toate, este evident cea a lui Harpagon, personaj complex, stapanit de o zgarcenie nemaipomenita si de un egoism pe cat de odios, pe atat de ridicol, personaj unic interpretat cu succes de actorul Alexandru Georgescu.

Cu siguranta publicul bucurestean va fi entuziasmat sa cunoasca, prin intermediul unei distributii de exceptie, un spectacol desavarsit. Biletele se afla in vanzare in reteaua Vreau Bilet – et. 2 – Unirea Shopping Center, Carrefour Feeria – Baneasa Shopping City, la Palatul National al copiilor si online pe www.vreaubilet.ro. Pretul acestora variaza intre 50 si 60 de Lei, in functie de categoria de loc.

Informatii generale

“Avarul” lui Moliere isi are radacinile in comedia antica a autorului latin Plautus, Ulcica, in care eroul, desi descopera o comoara care il face bogat, continua sa traiasca in lipsuri, cu teama dezumanizanta ca ar putea fi pradat. Euclio, ca expresie a unui viciu general uman, se regaseste in Harpagon, personajul lui Moliere, care, prin renumele autorului sau, a devenit punctul de referinta al acestei tipologii revendicate de clasicism.

Piesa in proza, „Avarul” nu s-a bucurat de un mare succes in fata publicului din 1668, obisnuit cu comediile in versuri. In repertoriul molieresc, „Avarul” se numara, insa, printre piesele cele mai deseori reprezentate (peste doua mii de spectacole din 1680 și pana azi), iar prima editie dateaza din 1669.

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *