free download 78 travel guides written by experts

Angajatii ING Bank primesc granturi pentru ONG-urile pe care le sustin

Organizația Umanitară Concordia, Asociația Touched România, Fundația Baylor Marea Neagră și Fundația Copii în Dificultate primesc finanțări în valoare totală de 20.000 EUR pentru derularea proiectelor lor.

Angajații ING Bank, încurajați să susţină cauze sociale

Pentru a încuraja și susține implicarea angajaților săi în comunitate, ING Bank România a organizat o licitație internă pentru proiecte derulate de organizații neguvernamentale. Angajații interesaţi au înscris în competiția “Adoptă un proiect” inițiative sau cauze în care cred și pe care vor să le susțină, apoi colegii le-au votat pe cele mai relevante. Proiectele cu cele mai multe voturi au primit finanțare de maxim 5.000 EUR fiecare.

Concordia – proiect pentru copiii din centrele de plasament

Unul dintre proiectele cu cele mai multe voturi a fost cel susținut de Eugen Vasiliu (IT Implementation Officer) și coordonat de Organizația Umanitară Concordia. Proiectul „Cei 7 ani (de) acasă” își propune să asigure o viață decentă și acces la educație pentru 48 de copii cu vârste între 3 – 10 ani, aflați în centrul de plasament al organizației. Eugen voluntariază de la 14 ani și viziteză săptămânal copiii de la Concordia.

“Am și studii de asistență socială și m-a preocupat mereu găsirea unor soluții care să ducă la îmbunătățirea vieții celor în nevoie. Iar atunci când cei în nevoie sunt niște copii nevinovați, răniți, abuzați și abandonați, găsesc toată motivația necesară pentru a-i proteja și ajuta.”, spune Eugen.

Touched – în beneficiul copiilor care suferă de cancer

Un alt proiect câştigător este cel al Asociației Touched România, înscris la licitaţie de Mihaela Badea (Retail Settlements Officer). Finanțarea din partea băncii va fi folosită pentru achiziţionarea unor consumabile pentru tratamentul cu citostatice a 1.200 de copii bolnavi de cancer, aflați în evidența spitalului Budimex.

“Ca voluntar, îi cunosc foarte bine pe copiii internați acolo. Merg în fiecare joi la spital şi încerc, prin diferite jocuri sau activități recreeative, să îi fac să uite că sunt în spital.”, spune Mihaela.

1.340 de beneficiari direcți ai campaniei “Adoptă un proiect”

Alte două organizații vor primi finanțare din partea ING Bank: Fundația Baylor Marea Neagră și Fundația Copii în Dificultate, proiectele lor fiind susținute de Adrian Pitu (IT Regional Support Specialist – Constanța) și de Liliana Cimpoeșu (Financial Accounting). Proiectele își propun să diagnosticheze și să trateze eventualele probleme cardiace ale copiilor mamelor infectate cu HIV și să prevină abandonul școlar în rândul copiilor din medii dezavantajate socio-economic.

Beneficiarii direcți ai proiectelor susținute de angajații ING Bank sunt: 48 de copii cu vârsta cuprinsă între 3 – 10 ani din centrul de plasament Concordia; 1.200 de copii bolnavi de cancer aflați în evidența spitalului Budimex; 52 de copii cu mame seropozitive din Constanţa; 40 de copii care prezintă risc crescut de abandon școlar.

Implicarea angajaților ING Bank în comunitate, prin voluntariat

Angajații ING Bank se implică anual în activități de susținere a cauzelor în care cred. Astfel, în 2012, în cadrul campaniei „Cămara de iarnă”, 50 dintre angajații companiei au pregătit provizii pentru 300 de familii sărace din județul Brașov. În cadrul campaniei „Adoptă un copac”, 49 de angajați au plantat 600 de copaci, iar la „Let’s do it, Romania!”, 65 de angajați au adunat 275 de saci de deşeuri menajere.

Bucuresti, 25.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *