free download 78 travel guides written by experts

Analiza Florariile Magnolia:

cat de mult au crescut vanzarile de Sf. Nicolae si ce flori prefera romanii sa daruiasca in preajma sarbatorilor de iarna

Sărbătoarea Sfântului Nicolae şi-a făcut simţită prezenţa şi în domeniul vânzărilor de flori, mulţi oameni alegând să-şi arate preţuirea faţă de cei dragi printr-un buchet de flori sau aranjamente florale deosebite. Acest lucru s-a văzut şi în vânzările online înregistrate de Florăriile Magnolia, care au crescut în această perioadă, comparativ cu anul trecut, cu 68%. Orașul lider pe acest trend ascendent este Bucureşti, înregistrându-se aici o creştere la începutul lunii decembrie cu 80%, raportată la 2014. Totodată, în Capitală, vânzările offline au fost mai mari cu 35% faţă de anul precedent.

Deşi există numeroase zile onomastice în care românii aleg să dăruiască flori, precum Sf. Maria, Sf. Mihail şi Gavriil sau Sf. Ioan, de Sf. Nicolae cifrele de vânzări din restul anului sunt depăşite, deoarece oamenii oferă flori chiar dacă destinatarul nu are aniversarea de nume în această zi. Acest fapt se întâmplă pe fondul celebrării în România a sărbătorii de Moș Nicolae, când copiii primesc dulciuri și jucării, iar adulții își dăruiesc flori. Cel mai apreciat tip de floare este Euphorbi, popular ştiindu-se drept Steaua Crăciunului, însă au mai fost trimise preponderent buchete cu flori roşii şi accesorii de sărbători. Clienții pot rămâne în contact cu Florăriile Magnolia și pe Facebook, pe pagina dedicată.

Ioana Molnar, cofondator Florăriile Magnolia, vorbeşte despre tendinţele pieței în preajma sărbătorii de Crăciun, un alt prilej pentru care oamenii dăruiesc flori. „Crăciunul înseamnă bogăţie şi abundenţă, iar aceste caracteristici se transmit și cadourilor și aranjamentelor pe care oamenii și le oferă. În restul anului, sunt mai atenţi, adoptă un stil conservator mai degrabă, dar de Crăciun își lasă imaginaţia să creeze și dorința de a-i bucura pe destinatari este mai mare ca niciodată. Totodată, este acel moment din an în care este chiar indicat ca aranjamentele să fie bogate, pline, colorate, îmbelșugate, cum se spune în popor.

Nuanţele predominante sunt roşu cu auriu sau albastru cu argintiu în varianta clasică. Sau, în variantă modernă, cu maro, cărămiziu, verde crud, roz prăfuit, mov şi aşa mai departe. Totuși, unele elemente clasice nu se demodează niciodată, astfel că florile preferate pentru soţii şi iubite rămân trandafirii roşii. Când însă vorbim despre masa de Crăciun, în cazul acesta sunt potrivite aranjamentele cu brad şi accesoriile specifice sărbătorilor de iarnă, printre care şi nelipsitele lumânări. Acestea sunt însă detalii de care ținem noi cont. Când vine vorba de a dărui oamenilor care ne sunt dragi, orice floare este binevenită și bine primită, deoarece gestul acesta are o încărcătură emoțională însemnată și, până la urmă, emoțiile plăcute sunt cele importante“.

Bucuresti, 09.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *