free download 78 travel guides written by experts

Alstom si PGE semneaza un contract de 160 milioane de euro

pentru modernizarea centralei electrice Bełchatów din Polonia

PGE (Polish Energy Group), cel mai mare grup energetic polonez si unul din primii producatori de energie din Europa a semnat cu Alstom Power un contract referitor la reabilitarea grupului 6 al centralei de la Bełchatów, cea mai importanta centrala electrica pe combustibil fosil din Europa si cea de-a doua centrala de acest tip din lume, cu o putere instalata de 4 440 MW. Alstom Power va inlocui anumite componente ale acestui grup cu echipamente moderne, care vor permite cresterea capacitatii de productie, precum si a randamentului si sigurnatei in exploatarea instalatiei. Valoarea contractului se ridica la aproximativ 160 MEUR.

«Este vorba despre un proiect esential pentru PGE Bełchatów Power Plant S.A. cat si pentru intregul grup PGE . Prin aceasta reabilitare se va asigura modernizarea completa a infrastructurii grupului 6, se va mari capacitatea de productie si randamentul centralei si i se va prelungi durata de viata. In mod special, se vor reduce emisiile de NOx si de CO2», a subliniat Krzysztof Domagała, Presedintele PGE Bełchatów Power Plant S.A.

In urma reabilitarii, Grupul 6 va corespunde noilor norme (conform Directivei nr. 2001/80/UE) referitoare la reducerea cu 50% a emisiilor de NOx si cu mai mult de 400. 000 t/an a emisiilor de CO2, in acelasi timp cu cresterea puterii cu mai mult de 20 MW, ceea ce reprezinta o crestere a randamentului centralei cu mai mult de 41%. Aceasta modernizare va permite cresterea disponibilitatii si a fiabilitatii instalatiei, precum si cresterea duratei de viata cu 20 de ani.

Lucrarile de modernizare includ reconstructia cazanului si a echipamentelor auxiliare, inlocuirea corpurilor de inalta si medie presiune ale turbinei, cresterea capacitatii de productie a generatorului si instalarea de noi arzatoare de inalta presiune.

«Este vorba despre primul proiect integrat de rehabilitare din Polonia. Aceasta reprezinta o oportunitate de a carei concretizare suntem foarte mandri” a subliniat Philippe Joubert, Presedintele Alstom Power. «Acest proiect va beneficia de expertiza Alstom in domeniul turbinelor si a cazanelor, in proiectele integrate de reabilitare si in egala masura de pozitia Alstom de lider in domeniul productiei de energie curata»

Intre 1997 si 2004, centrala de la Bełchatów a realizat, in parteneriat cu Alstom, lucrari de modernizare a corpurilor de joasa presiune a 12 turbine, ca prima etapa a modernizarii instalatiilor de productie. Intre timp, PGE si-a continuat strategia de modernization a grupurilor 3-12 in vederea satisfacerii exigentelor directivelor europene in materie de emisii si cresterii duratei de viata a instalatiilor.

Alstom a fost selectioant in calitate de furnizor pentru instalatii la cheie pentru o putere instalata de 858 MW. In data de 8 decembrie 2008, PGE et Alstom au semnat un acord de principiu referitor la dezvoltarea si punerea in practica a tehnologiei de captare si stocare a carbonului la grupul 12 de la centrala de la Bełchatów.

Acest proiect de pionierat, dezvoltat in cooperare cu Dow Chemical, plaseaza centrala de la Belchatow in avangarda tehnologiilor de producere a energiei curate si a captarii carbonului. Alstom realizeaza in acest moment proiectele de reabilitare a echipamentelor si a corpurilor de inalta si medie presiune ale turbinelor cu abur de la grupurile 4 si 5 ( a caror finalizare este prevazuta in 2009, respectiv 2010-2011)

Bucuresti, 10.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *