free download 78 travel guides written by experts

A 35-a editie America’s Cup a debutat la Portsmouth si a marcat inceputul parteneriatului oficial

cu BMW

Cea dintâi regată America’s Cup sau, aşa cum este cunoscută de pasionaţi – "Auld Mug", a fost organizată în jurul Isle of Wight în 1851, în jurul coastelor Angliei, la doar câteva mile de Portsmouth. Ulterior, ceea ce avea să devină cea mai importantă şi renumită competiţie de sailing din lume, a avut doi protagonişti – deţinătorul titlului şi un challenger.

Din 1970, challengerul a fost desemnat printr-o competiţie deschisă mai multor echipaje şi astfel se năştea Louis Vuitton Cup.

La etapa inaugurală a acestei ediţii Louis Vuitton America’s Cup World Series (LVACWS), peste 130.000 de pasionaţi ai iahtingului au înfruntat vremea potrivnică pentru a vedea regata de patru zile, la capătul căreia victoria a revenit challengerului britanic Ben Ainslie Racing. Evenimentul a reprezentat şi debutul BMW în calitate de partener global al celei de-a 35-a ediţii America’s Cup, după ce BMW a avut o lungă colaborare cu unul din cele mai importante echipaje din istoria recentă a competiţiei – Team BMW Oracle USA.

Într-un spaţiu privat, BMW a prezentat vizitatorilor noul BMW Seria 7, a pus la dispoziţie o flotă de automobile electrice BMW i3 pentru VIP Shuttle şi a invitat toţi copiii la BMW Yacht Club. Clienţii BMW au fost şi ei invitaţi la BMW Owners’ Club, de pe a cărei terasă s-au putut vedea cel mai bine duelurile de pe apă. Suplimentar, fanii au avut ocazia zi de zi, pe parcursul unei ore, să se fotografieze cu automobilul sport al viitorului hybridul plug-in BMW i8 – şi trofeul America’s Cup.

Importanţa acestui eveniment a fost evidenţiată de prezenţa Alteţei Sale Regale Prinţul William, Duce de Cambridge, şi a soţiei sale Catherine, Ducesă de Cambridge. Duminică, cuplul regal a vizitat fiecare echipă şi a decernat trofeele şi medaliile în cadrul festivităţii de premiere.

James "Jimmy" Spithill (Australia), căpitanul ORACLE TEAM USA şi dublu câştigător al America’s Cup, s-a arătat extrem de încântat şi a subliniat calitatea competiţiei: "Cursele au fost excelente. Am avut parte de o regată foarte bună. Numeroase schimbări de lider, şase echipe competitive, nivelul este extrem de ridicat. A fost un interes deosebit – dacă priveşti numărul estimat de spectatori prezenţi pe apă şi pe margine, este ca şi cum s-ar fi concurat pentru America’s Cup, este comparabil ca audienţă". Cu 16 puncte, ORACLE TEAM USA a ocupat locul al treilea, în urma Ben Ainslie Racing (19) şi Emirates Team New Zealand (18).

În cadrul LVACWS, campionii en-titre ORACLE TEAM USA şi cinci challengeri se întrec cu catamarane mai mici decât cele utilizate în America’s Cup. Acestea sunt iahturi One Design, care sunt echipate cu velă şi flotoare, ceea ce înseamnă că pot naviga cu ambele chile deasupra nivelului apei. Vizibil încântaţi, fanii au putut urmări de pe margine cursele strânse ale acestor ambarcaţiuni high-tech. Din cauza vântului puternic, întrecerea de duminică a trebuit anulată din considerente de securitate.

Punctele au fost deja acordate în cadrul Louis Vuitton America’s Cup World Series, cu care challengerii vor intra în competiţia din 2017. Anul acesta, după prima etapă de la Portsmouth, seria va continua la Göteborg (Suedia, 28-30 august) şi Hamilton (Insulele Bermude, 16-18 octombrie), care va fi şi gazda celei de-a 35-a ediţii America’s Cup, organizată în 2017.

Portsmouth / Bucuresti, 28.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *