free download 78 travel guides written by experts

37% dintre angajati sunt liberi de 1 Decembrie

Ziua Nationala a Romaniei reprezinta un motiv de bucurie pentru majoritatea angajatilor intrucat constituie o zi libera in care acestia scapa de stresul de la birou. Cu toate acestea, 1 Decembrie nu inseamna zi libera pentru toata lumea.

Ultimul sondaj derulat pe BestJobs a urmarit sa identifice cati dintre romani vor fi liberi cu ocazia acestui eveniment. Din cei peste 1100 de respondenti:
* 37% vor fi liberi doar pe 1 decembrie.
* 9% isi vor prelungi weekendul si cu 1 si 2 decembrie.
* 25% nu sunt liberi, lucreaza tot timpul.
* 29% nu au un job.

Potrivit Codului Muncii lucrul in zilele de sarbatoare este compensat cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile, sau cu un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza, potrivit muncii prestate in programul normal de lucru.

Angajatii considera ca ar fi util, in acelasi timp (economic vorbind), ca zilele libere sa fie grupate. Se practica in alte tari ca zilele izolate de vineri sa fie recuperate in saptamana urmatoare, sambata. Statisticile spun ca intervalele de zile libere grupate in weekenduri extinse, aduc un plus semnificativ in consum, ceea ce duce la crestere economica.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs si pe pagina BestJobs de pe Facebook. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs ce masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie si cariera. Acest sondaj nu este stiintific si reflecta doar opiniile utilizatorilor.

Bucuresti, 24.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *