free download 78 travel guides written by experts

Ziua mondiala pentru un internet mai sigur 2014: „Impreuna pentru un internet mai bun!”

Ziua pentru un internet mai sigur este sărbătorită pe 11 februarie în peste 100 de țări (inclusiv, pentru prima dată, în SUA). În cadrul unuia dintre miile de evenimente care au loc cu această ocazie, dna Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, îi va recompensa pe creatorii celui mai bun conținut online pentru copii și, împreună cu INSAFE, va lansa un manifest al tinerilor pentru un internet mai bun, bazat pe idei provenite de la aceștia.

Neelie Kroes a declarat: „Această inițiativă este foarte interesantă și incitantă: tinerii vorbesc direct despre ce își doresc de la cea mai importantă infrastructură din lumea de astăzi, internetul. Nu am nicio îndoială că aceste deziderate vor fi urmate de acțiuni pe măsură.”

Obiectivul Zilei pentru un internet mai sigur din 2014 este să avem un internet mai bun, care să îi încurajeze pe oamenii de toate vârstele să creeze conținut online de calitate pentru tineri. Câștigătorii concursului pentru cel mai bun conținut online sunt aleși dintre 1100 de participanți. Premiile vor fi acordate adulților și copiilor din Belgia, Islanda, Polonia, Portugalia, Marea Britanie, Republica Cehă, România, Rusia, Olanda și Ungaria.

Neelie Kroes a declarat: „Avem copii și tineri care fac lucruri uimitoare cu ajutorul instrumentelor digitale. Acest lucru trebuie încurajat. Trebuie să îi ajutăm să fie în siguranță și să le dăm ocazia de a crea ei înșiși un internet mai bun și de a nu se lăsa intimidați de hărțuirea pe internet.”

Câștigătorii premiilor pentru cel mai bun conținut online la cele patru categorii:

 • Tineri care participă individual – Jiami Xili Jongejan, o adolescentă de 15 ani din Olanda, pentru blogul ei Lifesplash, având drept subiecte moda, școala, gătitul și sporturile.
 • Clase/grupuri de tineriBlog video având drept subiect limba polonă, creat de elevii școlii primare Sf. Jan Kanty din Bestwina, Polonia.
 • Adulți nespecialiștiPaxel 123 games pentru o pagină de internet cu jocuri antrenante și educative pentru copii preșcolari și școlari (de nivel primar); elaborat de profesoara Anna Margrét Ólafsdóttir din Islanda.
 • Adulți specialiști – Creatorii paginii de internet Web a Webik – Radio Junior, din Cehia, care le oferă tinerilor povești înregistrate, jocuri online și alte funcționalități interactive.

Context

În cadrul Strategiei sale pentru un internet mai bun pentru copii, Comisia Europeană sprijină rețeaua INSAFE/INHOPE de centre pentru un internet mai sigur din toate statele membre.

Comisia a inițiat, de asemenea, Coaliția CEO, în cadrul căreia un număr de 31 de firme tehnologice de vârf au implementat o serie de modificări și au introdus instrumente pentru o mai bună protecție a consumatorilor.

Acestea acționează într-o serie de domenii pentru a crește siguranța pe internet, inclusiv prin combaterea criminalității informatice.

A fost adoptată o nouă directivă a UE destinată combaterii atacurilor pe scară largă asupra sistemelor informatice, iar Comisia Europeană a prezentat o strategie globală a Uniunii Europene în materie de securitate cibernetică . În paralel, la sediul Europol de la Haga, dna comisar Malmström a înființat Centrul european pentru criminalitatea informatică – EC3, dedicat consolidării mecanismelor UE de apărare împotriva crimei organizate online, constând în fraude, furturi de date ale cardurilor de credit, extorcare prin atacuri cu viruși și alte infracțiuni similare.

A fost, de asemenea, adoptată o directivă destinată combaterii exploatării sexuale a copiilor, care vizează urmărirea penală a infractorilor, protecția victimelor și măsurile preventive. În plus, în luna decembrie 2012, miniștri ai justiției și reprezentanți din 52 de țări s-au întrunit la Bruxelles pentru a crea o Alianță mondială împotriva abuzului sexual asupra copiilor pe internet. Înființată la inițiativa Ceciliei Malmström și a Procurorului General al SUA, alianța, care are o gamă largă de țări membre – de la Statele Unite la Noua Zeelandă, Cambodgia și toate statele membre ale UE, s-a angajat să aloce mai multe resurse pentru identificarea unui număr mai mare dintre victimele figurând în fotografiile și clipurile video care descriu abuzuri sexuale asupra copiilor pe internet.

Comisia implementează, de asemenea, un plan de acțiune destinat consolidării încrederii în piața unică digitală pentru comerțul electronic și serviciile online (IP/12/10). Modalitățile prin care va fi câștigată această încredere constau în ameliorarea securității juridice în ceea ce privește drepturile și obligațiile agenților economici și ale consumatorilor, ameliorarea calității și a fiabilității diverselor activități și servicii online, găsirea de răspunsuri la preocupările în materie de siguranță legate de plățile online, precum și combaterea abuzurilor și rezolvarea mai eficace a litigiilor.

Annex: The winners of the best online content awards

Category 1 – Adult non-professional: 1st Iceland, 2nd Hungary, 3rd Belgium

Category 2 – Adult professional: 1st Czech Republic, 2nd Portugal, 3rd United Kingdom

 • The website "Web a Webik Radia Junior" offers young users spoken fairy tales, easy online games, creating pictures

 • Three aliens make an emergency landing on Earth. To repair their spaceship they will have to find materials and overcome a series of obstacles. To help them pass each of the obstacles the player will need to use logical thinking, mathematical knowledge and memory schemes.

 • The Anti-social network, a film produced by jam-av in partnership with Eastlands Primary School to highlight the problems of bullying and cyber bullying.

Category 3 – Youth – Individuals: 1st the Netherlands, 2nd Poland, 3rd Russia

 • Lifesplash Blog rooted in fashion, school, cooking & sports from a 15 year old girl to her peers

 • Blog about books and events related to reading, founded by a 10-year-old pupil in 2011. He describes books for children of his own age as well as books for smaller children (he reads books to his 4 year old sister).

 • The blog of a Russian teenager touching on history, politics, ICT at school and the ways to earn money.

Category 4 – Youth – Groups: 1st Poland, 2nd Romania, 3rd Belgium

 • Video blog about the Polish language created by primary school students and coordinated by Polish language teacher.

 • A blog with information for children made by 4 Romanian youngsters

 • KIDSCAM helps children make films.

Pagini Utile

Bucuresti, 11.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *