free download 78 travel guides written by experts

Zile senine, zile străine

Lucian-Vasile Szabo
Editura Tritonic

Un jurnalist de investigație este invitat, alături de alte persoane, la un poligon de trageri. Aici întâlnește un bucătar, militar, căruia îi place să povestească lucruri și întâmplări din trecut. Însă poveștile nu sunt din cele care te fac să râzi minute în șir. Sunt despre oameni care au murit, uciși de reprezentanți ai Securităţii.

Zile senine, zile straine

Un nume apare des – Kleng Zoltan. De altfel, el dădea ordinele de ucidere.

Jurnalistul nu rămâne indiferent şi începe o investigaţie. Nici nu îşi imaginează cât de departe va ajunge, ce secrete va afla şi ce duşmani îşi va face. Pentru că lucrurile întâmplate în 1955 nu sunt îngropate acolo. Iar responsabilii şi urmaşii lor sunt astăzi parte din structuri importante.

Lucian-Vasile Szabo, autor cu bogată experienţă (inclusiv jurnalistică), creează un roman în care îmbină excelent fantezia cu realitatea. În fond, cât este invenţie şi cât realitate în cele scrise? Câte crime nu s-au făcut în timpul comunismului fără nicio judecată şi fără nicio repercursiune asupra celor care au dat acele ordine?

„Zile senine, zile străine” are toate ingredientele unui roman de succes: o intrigă bine construită, personaje atent create, ancorarea în realitatea românească, o poveste de iubire şi un stil care ţine cititorii cu sufletul la gură de la început şi până la final.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *