free download 78 travel guides written by experts

Podium pentru Scheider, Jensen şi BMW Team Schnitzer în prima etapă din ADAC GT Masters

Bucureşti/Oschersleben. Pilotul oficial BMW Timo Scheider (Germania) şi juniorul BMW Motorsport Mikkel Jensen (Danemarca) au început sezonul 2018 din ADAC GT Masters cu o clasare pe podium. Iniţial, echipajul BMW Team Schnitzer a trecut linia de sosire pe locul al patrulea la comenzile #42 BMW M6 GT3 în cursa de sâmbătă de la Oschersleben (Germania). Cu toate acestea, modelul Lamborghini clasat înaintea lor a fost exclus din clasament după verificările tehnice, iar echipajul Schnitzer a urcat un loc şi a obţinut locul al treilea la prima lor apariţie în ADAC GT Masters. A fost primul week-end de cursă în competiţia GT din cariera lui Scheider, dublu campion DTM, şi a rapidului tânăr talentat Jensen. Ei au încheiat pe locul al 16-lea în cursa a doua, de duminică.

Pe de altă parte, BMW Team Schnitzer participă la al doilea sezon al său în ADAC GT Masters, iar Oschersleben s-a dovedit a fi terenul potrivit pentru echipa condusă de Charly Lamm (Germania). Anul trecut, gruparea din Freilassing (Germania) a câştigat cursa de duminică a week-endului de deschidere a stagiunii 2017. Anul acesta, BMW Team Schnitzer concurează cu două BMW M6 GT3. În maşina #43, juniorul BMW Motorsport Dennis Marschall (Germania) şi Victor Bouveng (Suedia), care a făcut parte din programul BMW Motorsport Junior din 2015, au încheiat pe poziţia a 16-a a cursei de sâmbătă. În cea de-a doua manşă, ei au ocupat locul al 20-lea. Jens Klingmann (Germania) şi Christopher Zöchling (Austria), aflaţi în cockpitul #14 BMW M6 GT3 înscris de MRS GT-Racing, au ocupat poziţiile a 34-a, respectiv a 19-a.

Podium pentru Scheider, Jensen si BMW Team Schnitzer in prima etapa din ADAC GT Masters

Reacţii după prima etapă de la Oschersleben

Timo Scheider (#42 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locurile 3 & 16): Privesc cu nerăbdare spre primul meu sezon complet cu BMW şi în ADAC GT Masters. Am avut un început bun, cu locul al treilea în prima cursă. Aşa ceva îţi doreşti, pentru că face restul anului ceva mai uşor din punct de vedere sportiv. Am un coechipier foarte bun în persoana lui Mikkel Jensen, iar Dennis Marschall şi Victor Bouveng fac şi ei o treabă foarte bună. Iar unii dintre ei au mai multă experienţă într-un model GT decât am eu, aşa că pot profita de acest lucru. Băieţii sunt foarte dornici să înveţe. Au obiective ambiţioase, vor să fie piloţi oficiali, să câştige bani din motorsport. Aşa că evitarea greşelilor pe fondul nervilor sau a presiunii este o misiune specială. Dar băieţii au venit bine pregătiţi profesional şi au multă experienţă. BMW face o treabă foarte bună cu programul Junior. Nu poţi face diferenţa între tineri şi veterani. Trebuie să spun că mă distrez mult în cadrul echipei.

Mikkel Jensen (#42 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locurile 3 & 16): Nu mă aşteptam să termin pe podium la debutul meu. Simţeam că suntem outsideri, aşa că rezultatul este un succes deosebit şi sunt încântat de acest lucru. Modul în care BMW Team Schnitzer lucrează este foarte profesionist. Totul este structurat clar, cu un flux al informaţiilor fantastic şi cu un spirit de echipă care te motivează suplimentar. Timo Scheider, cu care împart maşina, are aceeaşi filosofie referitor la reglaj ceea ce este perfect. Putem învăţa multe unul de la celălalt. Timo are o experienţă incredibilă în curse, în timp ce eu sunt mai familiarizat cu BMW M6 GT3. Obiectivul meu este să repetăm succesul din prima etapă şi, dacă putem să ne luptăm pentru titlu, ar fi fantastic.

Dennis Marschall (#43 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locurile 16 & 20): Nu am experimentat niciodată un profesionalism precum cel de la BMW Team Schnitzer, totul este discutat în detaliu înainte de sesiune, dar şi după aceea. Am petrecut mult timp în sala de şedinţe şi încercăm constant să îmbunătăţim maşina. Echipa dă totul pentru a-i oferi pilotului cel mai bun pachet. Şi chiar dacă munca este complet profesionistă, cu toţii ne-am descurcat foarte bine. Atmosfera este foarte informală. Ca pilot, simt o susţinere puternică din partea echipei. Platoul de concurs din ADAC GT Masters este unul de top în acest an. Nu-ţi permiţi să faci vreo greşeală, uneori ai o singură şansă să reuşeşti un tur rapid şi trebuie să profiţi de ea.

Victor Bouveng (#43 BMW M6 GT3, BMW Team Schnitzer, locurile 16 & 20): Este deosebit să ai un week-end de cursă şi să ştii că vei lucra cu o echipă de elită precum Schnitzer. Inginerii şi mecanicii – totul este la maximum. Desigur, Charly Lamm, directorul echipei, este o legendă absolută. Este o mare onoare pentru mine că mi s-a permis să reprezint culorile Schnitzer şi BMW. Solidaritatea în echipă este fantastică. Cu toţii beneficiem de experienţa lui Timo Scheider; el a acumulat atât de mulţi kilometri într-o maşină de curse. ADAC GT Masters este un campionat fantastic. Duminică am fost cel mai bun pilot BMW în calificări şi am avut câteva dueluri interesante pe circuit. Aştept cu nerăbdare restul sezonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *