free download 78 travel guides written by experts

Yaatra – Jurnal initiatic in India

Vasile Andru
Editura Herald

Nu poti cunoaste si intelege cu adevarat profunzimile unei religii, ale unei credinte, decat din interior, participand la ritualuri, stand cu cei care le practica, ducand viata obisnuita a lor. Cunoasterea din exterior – in urma documentarii – este desigur o alternativa si, adesea, unica la dispozitia multora. Vasile Andru este insa mai norocos, el ajungand in India in calatorii de cunoastere, in 1992 si in 1996. Mai mult, Centrul Sivananda din Trivandrum, sudul Indiei, i-a conferit titlul de master in Filosofia Vedanta.

In acest cadru se promoveaza intens ideea ca "suntem separati de constiinta cosmica prin EGO. Invatatura (aici Vedanta) vrea sa ridici egoul, ca toti sa devenim parte din constiinta cosmica. A te debarasa de egou, a te apropia de constiinta cosmica. Aceasta este parte din initiere" spune Vasile Andru.

Maestri din diverse religii din zona subliniaza acelasi lucru, debarasarea de egou fiind unul dintre lucrurile de baza pentru multe religii.

Cu ajutorul lucrarii "Yaatra – Jurnal initiatic in India" noi, cititorii, avem ocazia de a patrunde alaturi de autor pe meleagurile Indiei si in miezul unor ritualuri care ne dezvaluie o alta lume, o alta viziune. Sunt multe diferentele intre ce este aici si ce este acolo, chiar si intre tari. O sa remarcati de altfel, inca din primele pagini, o comparatie intre tara noastra si India cu privire la resurse si utilizarea lor si la modul de a fi al oamenilor.

Lectura este cu adevarat interesanta pentru ca dincolo de faptul ca prezinta informatii despre locuri si elemente la care avem mai greu acces, face acest lucru intr-un mod personal, iar cartea este rezultatul experientelor personale, nu o relatare a unor lucruri auzite.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *