free download 78 travel guides written by experts

WORLD of BRAZIL la Stagiunea de Jazz

o coproducţie Radio România Cultural – Teatrul ACT
cu sprijinul Direcţiei Formaţii Muzicale

Cristian Soleanu – saxofon, George Natsis – pian, Adrian Flautistu – bas, Vlad Popescu – baterie şi invitatul lor Dave Stamps (USA) – trombon revin cu un nou concert din Stagiunea de Jazz de la Teatrul ACT pe 9 noiembrie, de la ora 19.00.

“… Era uma vez…” în ale noastre cuvinte: „…a fost odată ca niciodata…”

…aşa începe povestea muzicală a serii de miercuri, 9 noiembrie 2011, adică a celui de-al doilea „Act-jazz – seară braziliană” din Stagiunea de Jazz de la Teatrul Act organizată de Radio România Cultural şi Direcţia Formaţii Muzicale.

Este o poveste despre jazz-ul brazilian clădit în timp din mirosurile cauciucului natural şi al cafelei, eternele „muze agore” pentru muzicienii – literaţi copii, adolescenţi, adulţi sau bătrâni. Şi cum altfel putea veni totul, dacă nu de la sine, ca un reflex sincer asumat, mai ales că la un brazilian inspiraţia se contopeşte mai tot timpul cu mobilitatea accentuată a bossa novei, a sambei şi a adiacentelor lor, choro, forro sau frevo. Sunt cinci secole de primenire a acestei poveşti sonore rezumate şi comprimate de cvartetul stagiunii (George Natisis – pian, Vlad Popescu – baterie, Adrian Mircea Flautistu – contrabas, Cristian Soleanu – saxofoane) în care trăsăturile stilistice sunt decelate în construcţia cosmopolită a unei muzici luxuriante.

Nu mai miră pe nimeni apartenenţa invenţiilor bossei şi a sambei, datorită patentării lor clădite progresiv, cu talent abundent nativ, de către clasicii Dorival Caymmi sau Antonio Carlos Jobim, aşa cum şi cântul este firesc sub amprentele lui Gal Costa sau Joao Bosco.

Vă este promisă o seară a pulsului ritmic interior, a sunetului mulat perfect profilului unei culturi muzicale speciale, un „joga bonito” … „folha seca”… stilizate… jazzy…

…şi pentru că este o poveste – jazz, ea nu se încheie în clasicul ton autohton „şi-am încălecat pe-o şa”, ci „alegre-se com a música, a história continua” – ”… bucuraţi-vă de muzică povestea continuă…” credeţi-ne pe cuvânt!!!

Bucuresti, 04.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *