free download 78 travel guides written by experts

Wizz Air reduce operatiunile din Cluj si muta zboruri la Targu Mures

Wizz Air, cea mai mare companie low fare – low cost din România şi din Europa Centrală şi de Est a anunţat azi că va reduce capacitatea de transport de la Aeroportul Cluj-Napoca cu 26%. Operaţiunile vizate urmează să fie mutate la Aeroportul Târgu Mureş.

Deciza a fost luată în urma recentelor divergenţe cu managementul Aeroportului Cluj-Napoca, care a deschis discuţia referitoare la contractul existent şi a anunţat introducerea unor noi taxe de aeroport. Compania a punctat  clar faptul că noile condiţii vor determina reducerea operaţiunilor din Cluj şi alocarea respectivei capacităţi de transport în Târgu Mureş.

În acelaşi timp, Wizz Air va reduce flota compusă din trei aeronave de la baza operaţională din Cluj cu un aparat Airbus A320, pe care îl va muta la Aeroportul Târgu Mureş pentru a devansa deschiderea celei de-a 15-a baze acolo, aceasta urmând să devină operativă pe 5 mai, faţă de 16 iunie, data anunţată iniţial. Astfel, destinaţiile Weeze-Dusseldorf, Roma Fiumicino şi Dortmund nu vor mai fi disponibile din Cluj:

Destinaţii din Cluj afectate

Frecvenţă/săptămână

Schimbare

Dortmund

0

anulat

Roma Fiumicino

5

anulat

Weeze Dusseldorf

2

anulat

Milano Bargamo

5

-1

Londra Luton

6

-1

Începând cu 5 mai 2011 Wizz Air lansează următoarele destinaţii din Târgu Mureş:

Destinaţii din Târgu-Mureş

Frecvenţă/săptămână

Schimbare

Paris Beauvais

3

Începe pe 5 mai

Dortmund

5

Începe pe 5 mai

Roma Fiumicino

5

Începe pe 5 mai

Londra Luton

4

Începe pe 5 mai

Weeze Dusseldorf

2

Rută nouă

Îndemnăm pasagerii noştri să verifice constant site-ul wizzair.com pentru ultimele noutăţi. Wizz Air le va oferi pasagerilor de pe zborurile afectate de mutare posibilitatea rezervării unui loc pe noua rută sau opţiunea returnării contravalorii biletelor.

“Rămânem dedicaţi obiectivului de a oferi pasagerilor noştri cele mai scăzute tarife posibile. Dacă un aeroport va creşte taxele pentru orice motive noi vom reacţiona pentru a ne proteja călătorii de costuri şi tarife mai mari” – a declarat John Stephenson, Vicepreşedinte Wizz Air. “Este greu de înţeles de ce aeroportul din Cluj creşte taxele în mijlocul crizei economice în România, pierzând un sfert de milion de pasageri şi punând în pericol sute de locuri de muncă din regiune” a adăugat acesta.

Wizz Air a transportat 9,8 millioane de passageri în ultimele 12 luni. Flota companiei este compusă în prezent din 35 de aeronave Airbus A320 care operează de la 13 baze aflate în Polonia, Ungaria, Bulgaria, România, Ucraina, Cehia si Serbia. Cea de-a 14-a bază, din Vilnius, Lituania şi cea de-a 15-a din Târgu Mureş, România vor deveni operaţionale din aprilie, respectiv iunie 2011.

Bucuresti, 14.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *