free download 78 travel guides written by experts

BitDefender ofera un utilitar gratuit de dezinfectie impotriva unor troieni

bancari extrem de periculosi

Acest tip de malware încearcă să compromită soluţia de securitate de pe computerele infectate

BitDefender®, liderul pieţei locale de securitate, pune la dispoziţia utilizatorilor un utilitar gratuit de dezinfecţie împotriva unei familii agresive de troieni bancari, ce poate dezactiva soluţiile de securitate instalate pe calculatoarele infectate.

Noua ameninţare, numită Trojan.Agent.VB.HS, vine la pachet cu un vierme de tip IM şi, odată instalată pe calculatorul infectat, lansează un atac de phishing. În plus, participă abuziv în campanii de publicitate de tip pay-per-click, rulând reclame în background, printr-un browser invizibil.

“Un lucru important de ştiut despre această familie de malware este că încearcă să dezinstaleze soluţia de securitate de pe pe calculatoare, pentru a lucra nestingherită”, a declarat Cătălin Coşoi, Head of the BitDefender Online Threats Lab at BitDefender. „Utilizatorii care nu au instalat un antivirus vor fi împiedicaţi să acceseze site-urile furnizorilor de securitate şi să descarce produse de securitate sau utilitare de dezinfecţie. Astfel, cea mai bună modalitate de a vă păzi de această ameninţare este să fiţi la zi cu actualizările produsului de securitate, dar şi să descărcaţi cât mai curând utilitarul de dezinfecţie”, a continuat acesta.

„Într-un mediu extrem de dinamic al ameninţărilor virtuale, un produs anti-malware poate fi ultima redută de securitate a datelor. De aceea, cyber-criminalii fac tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura că utilizatorii nu beneficiază de această protecţie”, a încheiat Cătălin Coşoi.

Utilitarul de dezinfecţie poate fi descărcat gratuit din secţiunea Downloads a malwarecity.com, blogul de securitate al BitDefender. Produsele de securitate BitDefender au primit automat toate actualizările necesare, astfel încât utilizatorii BitDefender beneficiază de protecţie împotriva acestei familii de malware.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Bucuresti, 14.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *