free download 78 travel guides written by experts

Vodafone a fost certificata drept cea mai performanta retea GSM/UMTS/CDMA din Romania

pentru serviciile de date mobile, in urma masuratorilor efectuate de auditorul independent P3 communications pentru cei mai importanti indicatori de retea

·    Vodafone a obtinut cele mai bune rezultate dintre toti operatorii de comunicatii mobile GSM/UMTS/CDMA din Romania pe toti indicatorii masurati: viteza transferului de date (download si upload), rata de succes la conectare, fiabilitatea serviciilor de date mobile, stabilitatea serviciilor de date mobile
·    Campania de masuratori s-a derulat in perioada 6 iunie – 17 august 2010, in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Brasov, Ploiesti, Pitesti si alte 43 de localitati din tara, precum si pe drumurile de legatura, atat stationar, cat si in miscare
·    In calitatea sa de auditor independent, P3 communications a ales pentru masuratori metodologia, instrumentele, echipamentele si infrastructura, zonele masurate, precum si drumurile si locatiile

Vodafone a fost certificata drept cea mai performanta retea GSM/UMTS/CDMA din Romania, pentru serviciile de date mobile, in urma primelor masuratori efectuate asupra operatorilor locali, pentru cei mai importanti indicatori de retea. Masuratorile de performanta a retelei au fost realizate de P3 communications, auditor independent si unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de testare si auditare a retelelor si serviciilor de comunicatii, la nivel international.

Rezultatele masuratorilor certifica performanta superioara a retelei Vodafone pe cinci indicatori: viteza transferului, pentru descarcarea, respectiv incarcarea de date, rata de succes la conectare, fiabilitatea serviciilor si stabilitatea serviciilor. Pentru fiecare indicator masurat, P3 communications a emis cate un certificat care atesta ca:
·    “Vodafone Romania ofera cea mai buna viteza de transfer la descarcarea de fisiere in zonele urbane si rurale dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania”
·    “Vodafone Romania ofera cea mai buna viteza de transfer la incarcarea de fisiere in zonele urbane si rurale dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania”
·    “Vodafone Romania ofera cele mai stabile servicii de date dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania” *
·    “Vodafone Romania ofera cea mai buna conectivitate pentru serviciile de date dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania” **
·    “Vodafone Romania ofera cele mai fiabile servcii de date dintre toate retelele mobile GSM/ UMTS/ CDMA din Romania” ***

“Rezultatele acestor teste confirma faptul ca Vodafone ofera cea mai buna calitate a retelei de date mobile din Romania. Aceasta performanta este urmarea investitiilor noastre continue in retea, pentru a putea oferi clientilor nostri servicii de comunicatii de cea mai buna calitate si o experienta de utilizare superioara. Performantele tehnice, alaturi de cea mai extinsa acoperire a retelei de date mobile, pentru 90% din populatia tarii, sunt atuuri importante pentru clientii nostri, atat persoane fizice, cat si companii”, a spus Inaki Berroeta, Presedinte si CEO Vodafone Romania.

Campania de masuratori propriu-zisa s-a derulat in perioada 6 iunie – 17 august 2010, in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Brasov, Ploiesti, Pitesti si alte 43 de localitati din tara, precum si pe drumurile de legatura, atat stationar, cat si in miscare.

In calitatea sa de auditor independent, P3 communications a fost liber sa aleaga metodologia, instrumentele, echipamentele si infrasctrutura, zonele masurate, precum si drumurile si locatiile.

P3 communications:
P3 communications a realizat un audit independent al performantei retelelor mobile radio din Romania, din perspectiva utilizatorului. Obiectivul masuratorilor este sa stabileasca indicatorii de performanta ai retelelor testate, atat pentru serviciile de voce, cat si de date. Metodologia de test si stabilirea indicatorilor de performanta se bazeaza pe cele mai recente standarde ETSI. Toate retelele (cu exceptia celor CDMA) au fost testate cu echipamente identice. Retelele CDMA ale Romtelecom si Zapp au fost masurate de un tert, conform specificatiilor de masurare si planificarii traseului P3.

Testele au fost efectuate alternand masuratorile in miscare si static, in punctele de interes din orasele incluse. In total, ponderea testelor efectuate in miscare si stationar a fost egala, pentru a putea modela diverse profiluri de utilizatori. In plus, au fost efectuate masuratori pe toate drumurile de legatura dintre orase.
 
Metodologia de testare, precum si drumurile si locatiile masurate au fost alese in mod independent de P3 communications, iar acoperirea geografica a campaniei a fost suficient de larga pentru a putea emite concluzii valide pentru intreaga piata romaneasca (masuratorile au fost efectuate in Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Constanta, Brasov, Ploiesti, Pitesti si alte 43 de orase mai mici, precum si pe drumurile de legatura). Toate concluziile certificate sunt valide cu o rata de incredere statistica de 95%”.

Vodafone Romania ofera cea mai extinsa acoperire pentru serviciile de Internet mobil de mare viteza, pentru 90% din populatia tarii, in urma lansarii serviciilor 3G in banda 900 MHz, in aprilie 2010. Reteaua de date mobile a Vodafone acopera peste 12.000 de localitati din toata tara, permitand viteze de descarcare a datelor de pana la 21,6 Mbps.

Bucuresti, 24.02.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *