free download 78 travel guides written by experts

Visa saluta lansarea platilor contactless pentru calatoriile in reteaua de transport din Londra

Visa Europe salută lansarea plăţilor contactless pentru călătoriile în reţeaua Transport pentru Londra (Transport for London – TfL), prima reţea de tranzit din lume care acceptă plata cu carduri contactless pe mai multe tipuri de mijloace de transport.

Clienţii TfL pot utiliza cardurile Visa contactless pentru a plăti călătorii pe toate serviciile de metrou, tramvai, metrou de suprafaţă DLR (Docklands Light Railway), transport suprateran şi cale ferată care acceptă cardul Oyster (cartelă electronică ce poate fi reîncărcată periodic de către posesor, pentru utilizare în cadrul sistemului de transport public din Londra). Aceste servicii de transport vin în completarea reţelei de autobuze, pentru care se acceptă plata contactless a călătoriilor încă din decembrie 2012.

„Extinderea plăţilor contactless în cadrul reţelei TfL reprezintă un moment de referinţă pentru această modalitate de plată simplă şi convenabilă şi suntem încântaţi că am jucat un rol cheie în dezvoltarea şi implementarea sa. De acum, Tfl acceptă cele 40 milioane de carduri Visa contactless care sunt deja active în Marea Britanie, iar intenţia noastră este ca orice client cu un dispozitiv mobil care utilizează tehnologia Visa să poată să îl folosească pentru călătorii în reţeaua TfL”, a declarat Sandra Alzetta, Director Executiv, Visa Europe.

Utilizarea cardurilor Visa contactless a continuat să crească în ultimul an în Europa, pe măsură ce consumatorii s-au familiarizat cu beneficiile acestei modalităţi de plată simple şi convenabile. În perioada iunie 2013 – iunie 2014, ritmul de creştere al utilizării cardurilor Visa contactless s-a accelerat de peste două ori, valoarea totală a tranzacţiilor contactless situându-se la aproape 140 millioane lire sterline.

Lansarea plăților contactless în cadrul rețelei TfL demonstrează cererea în creștere pentru plăți digitale. Visa înregistrează o creștere la nivel european în utilizarea, cererea și interesul pentru plăți digitale. În Polonia, plățile Visa contactless au devenit disponibile în cadrul rețelei de transport public din Varșovia și Wroclaw începând din 2012 și există numeroase proiecte în derulare în alte orașe din această țară și din străinătate.

„Am remarcat o reacţie incredibilă la lansarea plăţilor contactless în reţeaua de autobuze din Londra, aproape 19 milioane de călătorii fiind plătite cu carduri Visa contactless de la lansarea din 2012. Lansarea de către TfL reprezintă încă un imbold major în utilizarea cardurilor contactless, care va contribui la triplarea utilizării acestora anul viitor”, a adăugat Sandra Alzetta.

“În 2011, Bucureștiul a fost al doilea oraș din lume, după Londra, în care s-a lansat un card Visa contactless care poate fi utilizat pentru plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun. Având în vedere creșterea gradului de utilizare a tehnologiei contactless înregistrată în România în ultimii ani, ne dorim ca sistemele de plată contactless instalate în rețelele RATB și Metrorex să fie în curând deschise pentru a permite plata cu orice tip de card contactless. Mai mult, dorim să ne implicăm cu resurse corespunzătoare în introducerea tehnologiei contactless în transportul în comun din cât mai multe capitale de judeţ. Acest lucru ar susține dezvoltarea plăților contactless pe plan local și ar oferi consumatorilor un plus de confort, rapiditate și siguranță, iar administratiei publice o eficienta sporita a sistemului de transport public”, a declarat Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația și Slovenia în cadrul Visa Europe.

Bucuresti, 17.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *