Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

„Vine CHEFul!” – un restaurant a renascut sub bagheta magica a lui Chef Victor Melian

ProTv

Vine CHEFul! a debutat aseară la PRO TV! Chef Victor Melian a implementat în doar patru zile măsurile necesare pentru a salva restaurantul Elenei.

În intervalul de difuzare 21:21 – 22.26, aproape 1.5 milioane de români au fost cu ochii pe PRO TV, iar în minutul de maximă audienţă, de la 21:42 efortul echipei Vine CHEFul! a fost urmărit cu interes de peste 1.9 milioane de telespectatori.

Prima ediție a celui mai nou show PRO TV a înregistrat pe publicul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, 9.6 puncte de rating și 20.5% share. Următorul post clasat a obținut 6.6 puncte de rating și 14% share pe această categorie.

Tratoria Antico Dolo este un restaurant situat pe unul dintre cele mai cunoscute bulevarde din București: Decebal. Cu o clientelă mică formată în cei 8 ani de la lansarea restaurantului, în momentul în care a contactat echipa emisiunii Elena se afla la limita dintre faliment și supraviețuire. Foarte puțini clienți noi îi călcau pragul. Cauza principală: competiția, tot mai multe cafenele și restaurante apărând în ultimii ani în zonă. Lipsa terasei, demolată de autoritățile locale anul trecut, reprezintă un alt aspect care dăuna afacerii. Datoriile acumulate în ultimii ani nu i-au permis acesteia să investească în revigorarea aspectului restaurantului.

„Pentru mine, restaurantul acesta este ca un copil. E copilul meu… Are 8 ani și îmi doresc să-l fac mare. Nu pot să închid acest restaurant! Sper să ajung să-mi plătesc datoriile pentru că am foarte multe acum și să-mi cresc copiii în liniște”, a declarat emoționată și plină de speranță Elena.

Personalul restaurantului, format dintr-o ospătăriță, un ajutor de bucătar și un bucătar consideră că Elena ar trebui să-și schimbe atitudinea față de angajați. Cu câteva săptămâni înainte de venirea echipei Vine CHEFul!, bucătarul și un ospătar au plecat subit, fără niciun motiv întemeiat. Extrem de dezamăgită de acest lucru, Elena a continuat să lupte pentru a susține singura sursă de venit a familiei: restaurantul.

Chef Victor Melian a făcut imposibilul în doar patru zile! Extrem de dornic să împărtășească cu Elena din experiența de peste 30 de ani în domeniu hospitality business, primul aspect pe care l-a modificat a fost meniul. Vechiul meniu era prea stufos, cu preparate având prețuri piperate, cu produse greu de preparat și cu feluri de mâncare care nu respectau specificul restaurantului. Rezultatul a fost pe placul Elenei: un meniu simplificat, care includea doar preparate italienești gustoase și simplu de preparat. Un alt aspect vital al unui restaurant este aprovizionarea cu produse proaspete și de calitate. Victor a convins-o pe Elena să-l însoțească la un complex agro-alimentar unde au căutat împreună cele mai bune produse pentru a pregăti feluri de mâncare proaspete. După aprovizionare, Chef Victor Melian și-a demonstrat măiestria în bucătărie, dezvăluind bucătarului câteva trucuri pentru a obține niște preparate excepționale.

În cea de a treia zi, echipa de amenajări interioare a intervenit pentru a îmbunătăți aspectul restaurantului. De la mobilier, tablouri, mochetă sau parchet, până la schimbarea completă a celor două firme luminoase din exteriorul locației, echipa a muncit încontinuu pentru a da o nouă șansă restaurantului. În tot acest timp, Victor și Elena au pregătit preparate pentru a le distribui în clădirile de birouri din zonă, cu scopul de a atrage noi clienți. Și efectele nu au întârziat să apară! În ziua redeschiderii, restaurantul a fost plin de oaspeți dornici să încerce din noile preparate ale Trattoriei Antico Dolo. Misiunea lui Victor a fost un succes!

Totuși, nemulțumirea Elenei a fost surprinzătoare: „Cu excepția bucuriei descoperirii modificărilor aduse restauranului, tu nu ai făcut decât să-mi reproșezi că nu fac nimic. Nu m-ai întrebat niciodată ce fac aici!”. Reacția lui Victor nu a întârziat să apară: „Tu nu îți dai seama că nu vrei să vezi realitatea în față? S-a făcut o schimbare fabuloasă în timp atât de scurt, cu oameni care au muncit zi și noapte. Am venit cu un meniu nou, nu te interesează absolut nimic în acest restaurant. Asta este concluzia, după patru zile în care nu te-am văzut făcând nimic practic. Singura problemă a restaurantului ești tu”.

Săptămâna viitoare, Chef Victor Melian va schimba destinul unui afaceri de familie. Doi oameni muncitori care au lucrat o bună perioadă de timp în străinătate, s-au întors în România cu gândul de a-și deschide un restaurant de familie pentru a-și putea crește cei doi copii. Din păcate, soarta nu le-a zâmbit, restaurantul fiind într-o situație extrem de delicată.

Ai poftă de succes? Vine CHEFul!

Bucuresti, 11.03.2015
{mosloadposition user9}
By Liliana Kipper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.