metalshow

Exclusiv! Miercuri la Adevărul Live un documentar despre viața lui Raed Arafat – Din Palestina în România

Miercuri la Adevărul Live, de la ora 13.00, urmărește un documentar cu mărturii exclusive despre viața lui Raed Arafat, cunoscut medic și cel care a pus bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România.

Realizat in Palestina, de jurnalistul Adevărul, Florin Ghioca, documentarul prezintă mărturii ale celor care l-au cunoscut în copilărie. Aceștia povestesc faptul că Arafat era un copil extrem de sârguitor la învățătură și visa încă din clasa a 5 a să salveze vieți. Astfel, parcursul lui în viață și faptul că a devenit un reputat medic în România nu a mirat pe nimeni. Dimpotrivă, oamenii sunt mândri că un locuitor al unei familii celebre din Nablus a ajuns demnitar în România, țara care l-a adoptat.


Jurnalistul Adevărul, Florin Ghioca a stat de vorbă cu mai mulți prieteni din copilărie, cu vărul acestuia și cu un fost coleg de facultate. Filmat în orașul Nablus unde Raed Arafat a locuit până la 16 ani, înainte de a pleca în România unde a urmat cursurile Universității de Medicină “Iuliu Hațieganu” din Cluj, documentarul prezintă casa în care a copilărit și în care acum stă familia lui, școala și liceul unde a învățat și detalii despre felul în care Raed Arafat “era medic încă din școală”. Totul, miercuri la Adevărul Live de la ora 13.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *